Meer verhalen

  • guanciale

    , ,

    Italiaans recept met guanciale: bucatini all’amatriciana

    Guanciale di maiale is varkenswang. Het heeft weinig spierweefsel en heeft een bijzonder soort vet. Het verschilt van andere vleessoorten zoals pancetta (buikvet) en lardo (rugvet). Het is wat harder dan pancetta en het meest gebruikte recept waarvoor guanciale wordt gebruikt is de bucatini all’amatriciana. Het recept daarvoor vind je hieronder. Uiteraard zijn er ook andere […]

  • de 5 allerbeste restaurants van Italië

    ,

    De 5 allerbeste restaurants van Italië

    Een culinair kijkje in de wereld van Italiaanse toprestaurants met niet minder dan drie Michelinsterren. Maak kennis met de vijf allerbeste restaurants van Italië. Krokante pizza’s, rijkelijke porties pasta en onbeperkte hoeveelheden antipasti. Dat je in Italië heerlijk kunt eten is geen geheim. Maar het land bewijst zich ook op het gebied van fine dining. […]

  • de beste italiaanse kookboeken

    , , ,

    Top 5: beste Italiaanse kookboeken

    De beste Italiaanse kookboeken kiezen, da’s nog niet makkelijk. Er zijn tanti, maar dan ook tanti kookboeken op de markt. Er zijn de buitenlandse topkoks, zoals Jamie Oliver. De Nederlandse ramsj met recepten van onduidelijke herkomst. Historische kookboeken en de echte dikke bijbels zonder plaatjes. En dan is er de meest prangende vraag: wat is nou […]

  • Italiaans koken: salute happiness

    , , ,

    Homemade happiness: Italiaans koken

    Als er caponata, torta della nonna en panzerotti in een kookboek staan, is het dan pas écht Italiaans? Niet volgens Homemade happiness: Italiaans koken. Sommige klassiekers uit de Italiaanse keuken missen in dit boek. Maar het smaakpalet is toch onmiskenbaar Italiaans. En er zitten ook leuke receptjes in die wél echt Italiaans zijn maar die je in […]

  • 11 typisch Italiaanse gerechten

    , ,

    11 typisch Italiaanse gerechten (waar ze in Italië nog nooit van gehoord hebben)

    Lekker, iets Italiaans, daar heb je zin in! Tenminste, je gaat er vanuit dat het ‘typisch Italiaans’ is, want dat heb je zo van huis uit meegekregen. Maar net zoals het niet al goud is wat blinkt, is ook niet alles zo Italiaans als je denkt. Sterker nog, jouw vertrouwde lievelingsgerecht kan in Italië heel […]

  • , , , ,

    Winactie: De kunst van de Italiaanse keuken van Massimo Bottura

    Uit De kunst van de Italiaanse keuken: Onrijpe dooier: Italianen gebruiken graag alle delen van een dier, dus ook de onrijpe dooiers die nog aan de eierstok van een geslachte kip zitten. Die bestaan alleen uit eigeel, geen eiwit, hebben nog geen schaal en zijn niet bevrucht. Colatura di alici: Het vocht gewonnen uit ansjovisjes […]

  • Bottura en De Niro tegen voedselverspilling

    , ,

    Bottura en De Niro tegen voedselverspilling

    De nr. 1 chefkok van de wereld, Massimo Bottura, en de legendarische acteur Robert De Niro, hebben de handen ineengeslagen om voedselverspilling in Amerika tegen te gaan. Te beginnen in de New Yorkse wijk The Bronx. Topchefs koken voor armen en daklozen Het project in The Bronx is een spin-off van Bottura’s Refettorio Ambrosiano, een […]