Meer verhalen

  • Echt Italiaanse kookboeken

    , ,

    Twee écht Italiaanse kookboeken

    Dit zijn Italiaanse kookboeken die niet zo supermodern gestyled zijn. Geen hippe inhoud, laatste trends, of moderne experimenten met de Italiaanse keuken. Dit zijn lekkere, traditionele gerechten zoals ze in Apulië nog worden gemaakt. Want daar wonen Jolande Burg en Erik Spaans en daar halen ze hun inspiratie vandaan. Eerder recenseerde ik al een boek van de […]

  • crostata semplice

    ,

    Italiaans recept: crostata semplice

    De crostata semplice is absoluut de taart die in Italië het meest wordt gemaakt. Hij is heel eenvoudig, iedereen kan hem maken. Hij is lekker en je kunt hem makkelijk naar eigen smaak aanpassen. De crostata is een basisvorm die ook gebruikt om andere taarten te maken. Het deeg dat wordt gebruikt wordt pasta frolla genoemd. Heb […]

  • panettone

    ,

    Italiaans recept: panettone

    Panettone is de Italiaanse versie van de kerststol. Ze zijn er is allerlei formaten en smaken en worden vaak kant-en-klaar in de winkel gekocht. Het lekkerst is natuurlijk om een zelfgemaakte verse panettone aan je gasten voor te schotelen. In het zoete brood zitten naast rozijnen vaak gekonfijt fruit. Als je hier niet van houdt, […]

  • de beste italiaanse kookboeken

    , , ,

    Top 5: beste Italiaanse kookboeken

    De beste Italiaanse kookboeken kiezen, da’s nog niet makkelijk. Er zijn tanti, maar dan ook tanti kookboeken op de markt. Er zijn de buitenlandse topkoks, zoals Jamie Oliver. De Nederlandse ramsj met recepten van onduidelijke herkomst. Historische kookboeken en de echte dikke bijbels zonder plaatjes. En dan is er de meest prangende vraag: wat is nou […]

  • Italiaans koken: salute happiness

    , , ,

    Homemade happiness: Italiaans koken

    Als er caponata, torta della nonna en panzerotti in een kookboek staan, is het dan pas écht Italiaans? Niet volgens Homemade happiness: Italiaans koken. Sommige klassiekers uit de Italiaanse keuken missen in dit boek. Maar het smaakpalet is toch onmiskenbaar Italiaans. En er zitten ook leuke receptjes in die wél echt Italiaans zijn maar die je in […]

  • tiramisu al limoncello

    ,

    Tiramisu al limoncello

    Een lekker fris nazomerrecept met een variatie op de klassieke tiramisu met koffie, amaretto en rauw ei. Zelfs de meest klunzige thuiskok kan tiramisù al limoncello zelf eenvoudig thuis maken. Krijg je al zin in een lekker Italiaans nazomertoetje? Deze overheerlijke tiramisu maak je als volgt. Benodigdheden 150 gram lange vingers voor de crème: 250 gram mascarpone […]

  • , , , ,

    Winactie: De kunst van de Italiaanse keuken van Massimo Bottura

    Uit De kunst van de Italiaanse keuken: Onrijpe dooier: Italianen gebruiken graag alle delen van een dier, dus ook de onrijpe dooiers die nog aan de eierstok van een geslachte kip zitten. Die bestaan alleen uit eigeel, geen eiwit, hebben nog geen schaal en zijn niet bevrucht. Colatura di alici: Het vocht gewonnen uit ansjovisjes […]

  • alcoholvrije aperol spritz

    ,

    Alcoholvrije Aperol Spritz: zo maak je ‘m

    We vroegen jullie laatst op Facebook wat jullie favoriete drankje van deze zomer was. Het antwoord was duidelijk: Aperol Spritz! Of zeg je nou Spritz Aperol? In ieder geval, velen kunnen dit ideale oranje terrasdrankje wel waarderen. Maar wat nu als je een alcoholvrije Aperol Spritz zou willen drinken? Omdat je zwanger bent, nog moet […]