Winactie: wintereditie Italië Evenement

wintereditie italie evenement

Ook dit jaar is er een wintereditie van het bekende Italië Evenement. Op 21, 22 en 23 oktober staan de spotlights van de Central Studios in Utrecht voor het eerst gericht op Italië. Sapori d’Inverno (De smaken van de Winter) biedt, in een sfeervolle omgeving, vooral veel inspiratie voor de feestdagen.

De Nederlandse liefde voor Italië gaat vooral door de maag. Het is daarom dat de Italiaanse keuken(s) zich prominent manifesteren tijdens dit winterevenement. Zo vormt een grote variatie aan kunstzinnige, rijdende keukens deze dagen het allergrootste Italiaanse foodtruckplein. Van een eenvoudige espresso tot de mooiste pastagerechten; hier loopt het op rolletjes.

Daarnaast wordt deze driedaagse gebruikt om de Italiaanse winter te laten proeven. La Cucina Italiana is in Nederland namelijk vooral bekend van zijn zomerse smaken, terwijl ook de winters er heerlijk zijn. Met het oog op de naderende feestdagen, zullen de diverse chefs en exposanten tijdens dit evenement hun suggesties delen voor het kerstmenu.

Zomerhit

Het Italië Evenement rond Kasteel de Haar vormt inmiddels al dertien jaar de succesvolle start van het zomerseizoen. Dit jaar goed voor ruim 25.000 bezoekers. Maar behalve dit grootste Italiaanse evenement van de Benelux organiseert Maestro Events regelmatig andere activiteiten rond het populairste land van Europa. Zo kende Het Beste van Italië al meerdere jaargangen in Amsterdam en Utrecht, en werden Utopia (SBS6) en het circuit van Zandvoort meerdere malen in Italiaanse sferen gebracht.

LEES OOK:  Winactie: vrijkaartjes voor de Vakantiebeurs 2014

Vorig jaar was Expocenter Houten gastheer van de eerste editie van het winterse Italië Evenement Sapori d’Inverno en dit jaar is de wintereditie te vinden in de stad waar ook de zomereditie zich al zo lang thuis voelt.

wintereditie-italie-evenement-1

Warme wintersferen

De Utrechtse Central Studios worden voor deze Italiaanse driedaagse geheel in warme wintersferen getoverd met onder meer een stijlvol zwart decor en een enorme kroonluchter. De aankleding draagt bij aan het inspirerende karakter van het winterevenement, want hoewel de feestmaand december nog even op zich laat wachten, vinden bezoekers bij de vele Italiaanse exposanten volop suggesties voor de feestdagen; van wijnen tot bijzondere sieraden. Daarnaast is Italië ook in de winter een geweldig vakantieland, zowel voor overwinteraars als wintersporters. Belangstellenden worden deze dagen in het voormalig tv-complex graag de weg gewezen. Kortom, de winter begint dit jaar hartverwarmend Italiaans!

Win kaarten voor Sapori d’Inverno

Een leuk idee voor het komend weekend? De openingstijden van het evenement zijn als volgt:

 • Vrijdag 21 oktober van 12.00 uur tot 21.00 uur (blijf ’s avonds gezellig eten!)
 • Zaterdag 22 oktober van 12.00 uur tot 21.00 uur (blijf ’s avonds gezellig eten!)
 • Zondag 23 oktober van 10.00 uur tot 18.00 uur

Kaarten kosten 10 euro per stuk. Als je binnen 30 minuten na de openingstijd van het evenement komt, kun je voor 5 euro naar binnen. Let op: dat geldt alleen voor de eerste 100 bezoekers. Parkeren bij de Central Studios is gratis! Meer informatie vind je op de website van het evenement.

LEES OOK:  De 5 meest romantische valentijnsbestemmingen in Italië

Je kunt het ook nóg slimmer doen en kaarten winnen via DitIsItalie.nl. Laat hieronder een reactie achter en wie weet kun jij dit weekend gratis naar de wintereditie van het Italië Evenement. De winnaars maken we morgenavond al bekend!

Beoordeel dit artikel

Geschreven door Dit Is Italië

Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

 • Esther Van Kamperdijk

  Oh leuk, die kaartjes zou ik wel willen winnen om met mijn Italiaanse dochter heerlijke Italiaanse geuren en smaken op te doen.

 • sven van luijk

  Fantastico! Lijkt me echt een geweldig en heerlijk evenement! Lijkt me leuk om me weer even in Italiaanse sferen te bevinden. Die kaartjes zou ik dus wel heel graag willen winnen!

 • maxine

  perfetto ! Ik zou super graag de kaartjes winnen zodat mijn Italiaanse mama eventjes het gevoel kan hebben dat ze thuis is in het heerlijke Italie. Het event in mei was ook heel gezellig en ik denk dat de wintereditie weer heel gezellig zal worden.

 • Ine schell

  zou heel graag de kaartjes willen winnen voor mijn man hij is dol op Italiaans koken en zo kan hij weer wat nieuws ontdekken

 • Gé Geurtsen

  Met moeder de vrouw erheen dit weekend!

 • Bedankt voor het meedoen, allemaal. @nickydevaal:disqus, @esthervankamperdijk:disqus en Maxine, jullie krijgen alle drie twee vrijkaartjes voor Sapori d’Inverno. De tickets komen via e-mail naar je toe!

 • Maxine

  Klopt het dat ze nog niet binnen zijn ?

 • Maxine

  Ik heb ze net ontvangen, super blij mee !

 • Mooi zo! Veel plezier!

 • maria simons

  Jaaaa ik zou het super vinden om met mijn Napoletaans geboren dochter even terug te zijn in Italie!!!