in

10 doe-dingen voor je Italiaanse bucketlist

10 doe-dingen voor je Italiaanse bucketlist

Wie naar Italië gaat hoeft zich absoluut niet te vervelen. Het land biedt zo veel dat iedereen de reis of vakantie kan hebben die helemaal bij hem of haar past. Cultuurhappen of juist ontspannen, stedentrips of eropuit in de natuur, genieten van zon en zee of van de bergen? Het kan allemaal. Maar wat zijn nou de dingen die je écht ooit eens moet doen in Italië? De dingen die niet mogen ontbreken op jouw Italiaanse bucketlist? We stelden – met enige moeite want te veel keus – een lijst samen met tien Italiaanse must-do’s. Hier komen ze.

1. De Etna beklimmen

Italië zou je heel oneerbiedig ‘een groot openluchtmuseum’ kunnen noemen. Je vergeet daardoor bijna dat je er ook de grootste (en actiefste) vulkaan van de Westerse wereld kunt vinden. Sla bij een bezoek aan Sicilië de Etna daarom niet over! De tocht naar de top van de vulkaan is een bijzondere ervaring en eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en de zee. De helling van de Etna doet denken aan maanlandschappen en is gek genoeg niet zo zwart als je zou denken. Tijdens de wintermaanden ligt er vaak sneeuw en kun je er zelfs skiën!

Klik hieronder op ‘volgende’ om de rest van de lijst met de doe-dingen voor je Italiaanse bucketlist te bekijken.

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Geef een reactie

Avatar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

VIDEO: crowdfunding voor camping in Abruzzen groot succes

VIDEO: crowdfunding voor camping in Abruzzen groot succes

kamperen als een italiaan

Kamperen als een Italiaan