in , , ,

De 10 mooiste plekken in Umbrië (in de winter)

De 10 mooiste plekken in Umbrië

Op uitnodiging van Umbria Tourism verbleef ik een paar dagen in het mooie Umbrië. Leuk, omdat ik me besefte dat ik eigenlijk nog nooit in december naar Italië was geweest. Laat staan naar Umbrië. En laat de regio Umbrië nu bij uitstek een bezoek waard zijn in de decembermaand.

Umbrië in de kerstperiode

Natuurlijk staat veel in het teken van kerst, maar je kunt je ook heerlijk laven aan de decemberzon en genieten van al het moois en culinairs dat het groene hart van Italië te bieden heeft.

Om je op weg te helpen, geef ik je hier de 10 mooiste plekken in Umbrië, in willekeurige volgorde. Om nog deze winter van te genieten. Overigens zijn deze mooie plaatsen vaak ook heel mooi in andere jaargetijden…

1. Assisi

Assisi is niet te missen als je in de winter naar Umbrië gaat. Je kunt hier heerlijk rondstruinen op de kerstmarkten en je vergapen en de fascinerende middeleeuwse architectuur. De heuvelachtige ligging en de pittoreske straatjes en steegjes, zorgen ook in de winter voor een gezellige sfeer. Het stadje is klein, maar het is wel een bekend bedevaartsoord, vanwege de heilige Franciscus van Assisi, die de Franciscaner Orde stichtte.

Assisi - de mooiste plekken in Umbrië

Op zijn graf is de Sint-Franciscusbasiliek gebouwd. Wat opvalt bij het bezoek, zijn de zwaarbewapende militairen in de directe omgeving: Europa anno 2016. Maar ja, ze bewaken dan ook een belangrijk relikwie. Als je afdaalt in de crypte, kun je de tombe van Franciscus zien. Leuk extraatje in de decembermaand: de traditie van de levende kerststal komt oorspronkelijk uit Assisi.

Hoteltip: Valle di Assisi

Klik hieronder op ‘volgende’ om de rest van de lijst met de tien mooiste plekken in Umbrië te bekijken.

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Umbrië in december

VIDEO: Umbrië in december

5-Italiaanse-topfilms-uit-2016-die-je-moet-zien

5 Italiaanse topfilms uit 2016 die je moet zien!