in , , ,

De 10 mooiste plekken in Umbrië (in de winter)

10. Montefalco

Ook Montefalco is een klein dorp, maar een bezoek zeker waard. Het begint een beetje eentonig te worden, maar jawel, Montefalco is van ongekende schoonheid. Het dorp wordt omringd door stadsmuren met maar liefst vijf stadspoorten. In het dorp is niet bijzonder veel te doen, maar dat hoeft hier ook helemaal niet. Slenter wat rond door de straatjes, snuif de Umbrische lucht in je op aan laaf je aan de schoonheid die alomtegenwoordig is.

Montefalco

Montefalco ligt op de top van een heuvel, waarvandaan je een geweldige 360 graden rond kunt kijken over de Valle Umbra. met deze buitengewone panoramische ligging wordt het ook wel ‘het balkon van Umbrië’ genoemd. De belangrijkste bezienswaardigheid is de museumkerk van Sint Franciscus, met fresco’s van de renaissanceschilders Benozzo Gozzoli en Perugino.

Koffietip: geniet van een lekkere caffè in een barretje aan het centrale Piazza del Comune

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Umbrië in december

VIDEO: Umbrië in december

5-Italiaanse-topfilms-uit-2016-die-je-moet-zien

5 Italiaanse topfilms uit 2016 die je moet zien!