in , , ,

De 10 mooiste plekken in Umbrië (in de winter)

11. Trasimeense Meer

Trasimeense Meer

Stiekem nog een elfde mooiste plek in Umbrië. Want ga je naar Umbrië, dan mag je het aan Toscane grenzende Trasimeense Meer (Lago di Trasimeno, ook wel het Trasimenomeer genoemd) eigenlijk niet overslaan. Tijdens ons bezoek ’s ochtends aan het meer was het mistig, maar zelfs dan is het vierde grootste meer van Italië een schoonheid.

Aan de oevers van het meer wonen veel Belgen en Nederlanders, die hier een nieuw leven hebben opgebouwd. Volgens de gids streken de Nederlanders hier in vroeger tijden neer om tulpenbollen te kweken. Tegenwoordig komen ze vanwege de betaalbare huizen met een geweldig uitzicht over het meer. Het is een leuke tocht om helemaal om het meer te rijden (zo’n zestig kilometer) en je te vergapen aan het gunstige microklimaat met z’n bijzondere flora dat je hier aantreft. Zo zijn de olijfbomen rond het meer veel groter dan even verderop. Het meer en de directe omgeving zijn een Regionaal Park.

Authentiek Italië

Umbrië is een van de meest authentieke delen van Italië. De Umbriërs waren in het verleden een trots en onafhankelijk volk, en ze zijn dat nog steeds. Hier ligt een enorme geschiedenis die tot in het heden doorwerkt. Door de afgezonderde ligging hebben verschillende overheersers weinig invloed op de omgeving en de mensen gehad en dat voel je tot in je haarvaten.

Het is er groen, je hebt de ruige natuur, de uitstekende keuken en de bijzondere wijnen. Meer redenen heb je eigenlijk niet nodig om deze winter nog of het komende vakantieseizoen af te reizen naar het groene hart van Italië.

Jouw mooiste plekken in Umbrië?

Dit waren mijn tien mooiste plekken in Umbrië. Zoals ik die afgelopen december en tijdens eerdere bezoeken ervaren heb. Misschien heb jij wel een heel andere lijst met mooie plekken in Umbrië? Geef hieronder een reactie als ik jouw favoriet heb gemist!

Bekijk ook: de mooiste plekken in Italië.

Foto’s: Edward Hendriks

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Umbrië in december

VIDEO: Umbrië in december

5-Italiaanse-topfilms-uit-2016-die-je-moet-zien

5 Italiaanse topfilms uit 2016 die je moet zien!