in , , ,

De 10 mooiste plekken in Umbrië (in de winter)

2. Gubbio

En doolhof van steegjes, trappen en kleine pleintjes. Allemaal versierd met lichtjes, kerstbomen en kerstversieringen. En alsof dat op zich nog niet genoeg is, biedt de heuvel die boven het middeleeuwse stadje uittorent ook nog eens plek aan de grootste ‘kerstboom’ ter wereld, hoewel ze daar in IJsselstein anders over denken.

gubbio-mooiste-plekken-in-umbrie

De kerstboom van Gubbio heeft trouwens wel de beste papieren. Sinds 1991 wordt hij door Guinness World Records erkend als grootste kerstboom ter wereld. Hij heeft een lengte van 740 meter en een maximale breedte van 450 meter en bestaat uit 3.000 gekleurde lampen en 8,5 kilometer elektrische kabel. De boom wordt jaarlijks tegen de helling van Monte Ingino geplaatst.

gubbio-2-mooiste-plekken-in-umbrie

Dinertip: Taverna dal Lupo

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Umbrië in december

VIDEO: Umbrië in december

5-Italiaanse-topfilms-uit-2016-die-je-moet-zien

5 Italiaanse topfilms uit 2016 die je moet zien!