in , , ,

De 10 mooiste plekken in Umbrië (in de winter)

3. Spoleto

Spoleto is een mooie stad in de provincie Perugia, regio Umbrië. In het gerenoveerde Romeinse theater zijn regelmatig optredens. De stad is ook beroemd om haar aquaduct dat water vanuit de bergen naar de stad voert. De kathedraal is de Santa Maria Dell’Assunta, die zich aan een pittoresk plein bevindt.

Spoleto - de mooiste plekken in Umbrië

In de directe omgeving vind je een groot kasteel of fort dat een bezoek meer dan waard is: de Rocca Albornoziana. Tot laat in de 20ste eeuw was dit een gevangenis. In 2007 werd het heropend als een museum. Vanuit het kasteel heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Shoptip: Spoleto heeft leuke winkeltjes en relatief weinig toeristen, waardoor het aanbod beter van kwaliteit is

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Umbrië in december

VIDEO: Umbrië in december

5-Italiaanse-topfilms-uit-2016-die-je-moet-zien

5 Italiaanse topfilms uit 2016 die je moet zien!