in , , ,

De 10 mooiste plekken in Umbrië (in de winter)

5. Perugia

Perugia is de grootste stad van Umbrië. Hier vind je een universiteit en veel internationale studenten, wat voor een levendige sfeer zorgt. ’s Zomers zijn er veel toeristen in Perugia, in december is het nog altijd gezellig maar niet zo druk. Het oude centrum bereik je via een roltrap en een gangenstelsel in een oud fort – het Rocca Paolina. In die gangen was tijdens ons bezoek een sfeervolle kerstmarkt.

perugia-mooiste-plekken-in-umbrie

Aangezien de oude stad op een heuvel ligt, heb je rondom een mooi uitzicht over de verre omgeving. De grote straat – de Corso Pietro Vannucci – leent zich perfect om door te slenteren, terwijl de naastliggende steegjes je leuke winkeltjes, barretjes en restaurants laten ontdekken. Je komt vanzelf altijd weer uit op het centrale plein, het Piazza IV Novembre met de grote kathedraal van San Lorenzo.

Perugia - de mooiste plekken in Umbrië

Lunchtip: Trattoria del Borgo

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Umbrië in december

VIDEO: Umbrië in december

5-Italiaanse-topfilms-uit-2016-die-je-moet-zien

5 Italiaanse topfilms uit 2016 die je moet zien!