in , , ,

De 10 mooiste plekken in Umbrië (in de winter)

6. Città della Pieve

Een mooi gelegen dorp dat nog geen 8.000 inwoners telt, maar wel een kunstzinnige sfeer ademt. Dat is Città della Pieve, ofwel de ‘Stad van de Mensen’. De stad ligt op ruim 500 meter hoogte, uitkijkend over het Trasimeense Meer en over de grens met Toscane. De beroemde Italiaanse schilder Pietro Vannucci (inderdaad, die van de hoofdstraat in Perugia) kwam hiervandaan. Hij is beter bekend als Pietro Perugino. Hij leefde van 1446 tot 1523 en was een tijdsgenoot van Leonardo da Vinci. Hij ontving opdrachten van de stad Florence en werkte mee aan de wanden van de Sixtijnse Kapel in Rome. Zijn werk wordt gekenmerkt door een vredige en dromerige sfeer.

Città della Pieve - de mooiste plekken in Umbrië

In de kapel Santa Maria dei Bianchi kun je een vrijwel intacte fresco van Perugino bewonderen. Op de schoot van Maria zit de baby Jezus en eromheen staan de verschillende bezoekers die het koningskind geschenken komen aanbieden. Perugino schilderde het in 1502. Ook zijn een paar brieven bewaard gebleven waaruit blijkt dat de schilder 200 florijnen voor het werk wil hebben, maar het later ook wel voor 75 florijnen en een ezel wilde doen.

Città della Pieve - de mooiste plekken in Umbrië

Kort geleden zijn er bijzondere opgravingen uit de tijd van de Etrusken in Città della Pieve gedaan. Een aantal vrijwel intacte sarcofagen met opschriften zijn gevonden. In de sarcofagen bevinden zich de skeletten van overleden personen.

Lunchtip: Trattoria Bruno Coppetta

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Umbrië in december

VIDEO: Umbrië in december

5-Italiaanse-topfilms-uit-2016-die-je-moet-zien

5 Italiaanse topfilms uit 2016 die je moet zien!