in , , ,

De 10 mooiste plekken in Umbrië (in de winter)

7. Orvieto

Orvieto is schitterend gelegen op een 325 meter hoge rots van vulkanische tufsteen. Je kunt met een kabelbaan (de funicolare) of met roltrappen naar boven. Het pronkstuk van de stad is de gigantische gotische kathedraal met zijn bijzonder rijkelijk versierde gevels. Door de strategische ligging van de stad was het eeuwenlang lastig voor indringers om haar te veroveren. De Etrusken woonden vredig hoog op de rots van de achtste eeuw voor Christus totdat de Romeinen de stad in 264 binnendrongen en veel bouwwerken vernietigden. Nu is Orvieto vooral bekend om de middeleeuwse palazzo’s, torens, kerken en natuurlijk om de Duomo. De bouw hiervan begon in 1290 en het duurde meer dan drie eeuwen voordat het werk klaar was.

Orvieto - de mooiste plekken in Umbrië

Orvieto is een stad die behalve schitterend ook levendig en gezellig is. Tijdens ons bezoek in december werden we getrakteerd op een openluchtconcert op het Piazza della Repubblica. Er zijn ook veel leuke kleine winkeltjes waar je wijn, snuisterijen en de lekkerste olijfolie kunt kopen.

De Pozzo di San Patrizio is een put van 62 meter diep en dertien meter breed, waarin je kunt afdalen tot het grondwater. Een ingenieuze constructie laat twee routes met elk 248 traptreden over elkaar heen lopen. Zo konden de ezels, die beladen werden met water voor de stad afdalen en stijgen zonder elkaar in de weg te lopen. Bijzonder zijn ook de 72 ramen die licht doorlaten in de put. Na de Duomo is deze bezienswaardigheid de belangrijkste van Orvieto. Vlak bij de put heb je vanuit het gemeentelijke park een mooi uitzicht over de groene omgeving.

Pozzo di San Patrizio Orvieto

Dinertip: Oleoteca Bartolomei

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Umbrië in december

VIDEO: Umbrië in december

5-Italiaanse-topfilms-uit-2016-die-je-moet-zien

5 Italiaanse topfilms uit 2016 die je moet zien!