in , , ,

De 10 mooiste plekken in Umbrië (in de winter)

8. Todi

Todi - mooiste plekken in Umbrië

Todi ligt aan de oever van de Tiber op een heuvel van 400 meter hoog. Het uitzicht vanaf Todi over de omgeving is fantastisch. De van oorsprong Etruskische stad heeft drie bijzondere stadsmuren. De buitenste is middeleeuws, de middelste Romeins en de binnense Etruskisch. Aan het middeleeuwse Piazza del Popolo vind je een mooie middeleeuwse kathedraal. Op het schilderachtige plein kun je je laven in de zon op de trappen naar de ingang van de kerk. Of een drankje drinken in een van de horecagelegenheen. Het stadje voelt sfeervol en gezellig aan.

Todi - mooiste plekken in Umbrië

Een andere religieuze bezienswaardigheid in Todi is de Santa Maria della Consolazione.

 Santa Maria della Consolazione

Vlak bij Todi – zoals altijd moet je de plek weten – vind je een geweldig restaurant waar een tachtigjarige cheffin-kok de scepter zwaait. Het heet La Mulinella (het molentje). Hier komen de locals in groten getale eten en dan weet je dat het goed is.

La Mulinella Todi

Lunchtip: La Mulinella

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Umbrië in december

VIDEO: Umbrië in december

5-Italiaanse-topfilms-uit-2016-die-je-moet-zien

5 Italiaanse topfilms uit 2016 die je moet zien!