in , , ,

De 10 mooiste plekken in Umbrië (in de winter)

9. Bevagna

Een klein en slaperig dorp, maar wel van een ongelooflijke schoonheid. Het staat niet voor niets op de lijst met de mooiste Italiaanse dorpen. Alles hier ziet er even idyllisch uit. Van de oude wasplaats tot het centrale Piazza Silvestri met het Palazzo dei Consoli en de kerken San Michele en San Silvestro. Een ideaal dorp om een verfrissende Aperol Spritz op een loom terrasje te drinken in de zomer. Of om in de winter eens goed te bekijken, want hier zijn prachtige middeleeuwse gebouwen, pleinen en fonteinen te bewonderen.

bevagna-mooiste-plekken-in-umbrie

Bevagna is een ommuurde stad met torens. Het dorp zelf biedt plek aan een aantal geweldige piazza’s, antieke bogen, bruggen en kerken. Je kunt de oude wasplaats bewonderen en de middeleeuwse sfeer die hier nog steeds heerst, inademen. Ook het pad aan de buitenkant van de muur is de moeite waard om te belopen. En natuurlijk moet je hier even op een terrasje neerstreken en een lekker drankje of – beter nog – een pranzo te nuttigen.

Lunchtip: neem een pizza aan het Largo Gramsci

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Umbrië in december

VIDEO: Umbrië in december

5-Italiaanse-topfilms-uit-2016-die-je-moet-zien

5 Italiaanse topfilms uit 2016 die je moet zien!