in

10 redenen waarom Italianen van Nederland houden

Italianen houden van Nederland

Dat Nederlanders Italië geweldig vinden, mag zo langzamerhand geen geheim meer zijn. Maar wist je dat het omgekeerd vaak ook het geval is? Op de site voor Holland Marketing schetst Anna Malagoli, Italiaanse met een passie voor Nederland en werkzaam bij NBTC Italië in Milaan, waarom Italianen zo van Nederland houden.

Als je in Nederland Italianen ziet rijden, is het vaak in een camper, duidelijk op vakantie in het hoge noorden van Europa. Nederlanders vragen zich vaak af hoeveel Italianen nu jaarlijks naar Nederland op vakantie gaan. Dat zijn er ongeveer een half miljoen.

De volgende vraag is dan vaak wat die Italianen zo leuk vinden aan Nederland. Een logische vraag, aangezien voor ons Nederlanders – en Vlamingen natuurlijk ook – Italië eigelijk alles te bieden heeft.

Een fijn klimaat, veel cultuur, lekker eten… Vul het lijstje zelf maar aan. Toch zijn veel Italianen die ooit in Nederland zijn geweest meteen verkocht. Er ontstaat direct een soort liefde voor het land.

Hierom houden Italianen van Nederland

Volgens Anna zijn dit de 10 belangrijkste redenen waarom Italianen van Nederland houden:

  1. Er is altijd iets te beleven op het gebied van cultuur. Steden weten je steeds weer te verrassen.
  2. Nederland is een land dat op veel gebieden voorop loopt in de ogen van Italianen. Op het gebied van waterbouw, architectuur, design, duurzaamheid. Italianen vinden dit mooi en daarom wordt er veel over bericht in de Italiaanse media.
  3. Nederland behoort vanuit Italiaans gezichtspunt tot de Scandinavische landen. Maar van die ‘koude landen’ is Nederland wel het land waar de mensen het meest van het leven kunnen genieten. Nederlanders zijn in hun ogen met simpele dingen blij te maken.
  4. Italianen zijn gek op de ‘vrijheid’ die Nederland kenmerkt. Italiaanse journalisten kunnen zich erover verbazen dat er geen grote hekken om huizen staan en dat zelf de gordijnen ’s avonds open zijn. ‘Je kunt zo naar binnen kijken! Vinden ze dat dan niet vervelend?’
  5. In vervolg op die vrijheid: de fiets is het ultieme symbool hiervan. Met je haren in de wind op de fiets en iedereen doet het!
  6. Het waterrijke landschap fascineert de Italianen enorm. Hoe doen die Hollanders dat toch, met al dat water en de strijd om het in goede banen te leiden. Een vakantie op een woonboot vinden ze geweldig.
  7. Italianen waarderen de georganiseerdheid van Nederland. Die typisch noordelijke efficiëntie, die het leven zoveel makkelijker maakt.
  8. In tegenstelling tot andere Noord-Europese nationaliteiten vinden ze Nederlanders open en behulpzaam. Ze waarderen hun ervaring met reizen en met andere culturen.
  9. Het gevoel van eenheid, het alom aanwezige oranje tijdens nationale evenementen en sportwedstrijden, kennen de Italianen bijna niet. Ze zijn bijna jaloers op dat gevoel van nationale trots.
  10. Nederlanders houden veel van voetbal. En laten Italianen dat nou precies ook de mooiste sport ter wereld vinden.

Al deze redenen maken Nederland in de ogen van Italianen een groot land qua imago. Niet alleen keren Italianen na een eerste bezoek graag naar Nederland terug, ze overwegen zelfs een verhuizing.

Natuurlijk gebeurt andersom precies hetzelfde. Hoewel er veel verschillen op cultureel gebied zijn, vullen Nederland en Italië elkaar vaak mooi aan. Italianen en Nederlanders zijn allebei levensgenieters.

Kunnen de in Nederland wonende Italianen dit bevestigen? Wat vind jij zo mooi, leuk of geweldig aan Nederland?

Een bewerking van een artikel op nbtc.nl

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

2 Comments

Wat vind jij ervan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oudergesprekken op school in Italië

Column: oudergesprekken op school in Italië

Culturele verschillen tussen Nederland en Italië blootgelegd