in ,

11 typisch Italiaanse gerechten (waar ze in Italië nog nooit van gehoord hebben)

10. Italiaanse kruiden

Italiaanse kruiden (foto: Spar)

Het blijft als zoeken naar een speld in een hooiberg: je speurtocht in de Italiaanse supermarkt naar een zakje of pakje Italiaanse kruiden voor je lekker Italiaans gekruid gehakt. Italianen gebruiken over het algemeen namelijk geen mix van fijngemalen spaanse pepertjes, tijm, rozemarijn, oregano, basilicum, peterselie, knoflook, marjoraan, salie en wat al niet meer gemengd wordt om in Nederland sauzen, soepen en vlees op zijn Italiaans te kruiden. Bij je gehaktmengsel doe je peterselie, bij de aardappeltjes in de oven een takje rozemarijn en in de tomatensaus basilicum. Kan het gemakkelijker?

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Hekken om de Spaanse Trappen Foto Rop Zoutberg voor DITISITALIE

Glazen muur om Spaanse trappen tegen dronken toeristen

Toren van Pisa-pose clichés

Man bedenkt nieuwe Toren van Pisa-pose