in ,

11 typisch Italiaanse gerechten (waar ze in Italië nog nooit van gehoord hebben)

6. Knoflookbrood

Knoflookbrood is niet typisch Italiaans
Knoflookbrood is niet typisch Italiaans (foto: Pixabay)

Bij knoflookbrood denk je meteen aan Italië. Maar het is voor veel Italianen een mysterie waarom het knoflookbrood zoals we dat in Nederland kennen als Italiaans beschouwd wordt. Het stokbrood dat ervoor gebruikt wordt is van Franse origine. En als je al knoflook op brood gebruikt, dan wrijf je een teentje knoflook over een Toscaanse bruschetta. Je verstopt de knoflook niet in het deeg. En je mengt ook geen geplette knoflook door de boter.

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Hekken om de Spaanse Trappen Foto Rop Zoutberg voor DITISITALIE

Glazen muur om Spaanse trappen tegen dronken toeristen

Toren van Pisa-pose clichés

Man bedenkt nieuwe Toren van Pisa-pose