in , ,

21 mei verwelkomt Zuid-Tirol de Giro d’Italia

Giro d'Italia in Zuid-Tirol

Op zaterdag 21 mei finishen de wielrenners van de Giro d’Italia in Alta Badia in Zuid-Tirol, ofwel Südtirol. Rondom deze veertiende etappe worden verschillende activiteiten georganiseerd. Fans kunnen de fietsers aanmoedigen, zelf met een gids door de Dolomieten fietsen óf een ronde van Italiaanse smaken wandelen: Giro d’Italia dei Sapori (de hele zomer mogelijk).

De veertiende etappe is een van de zwaarste ritten in de Giro d’Italia 2016 met wel zes te trotseren bergpassen, waaronder de Passo Sella en de Passo Campolongo. Wie op zaterdag 21 mei meer wil zien dan alleen de eindsprint, kan voor het eerste en tweede deel van de etappe naar Passo Pordoi en Arabba gaan. Daarna heb je genoeg tijd om je naar Corvara/Colfosco te verplaatsen voor de finish.

Met een gids door de Dolomieten fietsen

In het centrum van bergdorp La Villa is een Giro d’Italia Fan Zone, met onder meer een groot televisiescherm om de renners op te volgen. Behalve aanmoedigen kunnen fietsfanaten tijdens het wielerweekend in groepsverband zelf enkele Giro-routes afleggen. Lokale gidsen tonen alle hoeken en gaten van de bergpassen. Er zijn onder meer excursies in de natuurparken Fanes-Senes-Braies/Fanes-Sennes-Prags en Puez-Odle/Puez-Geisler.

Ronde van Italiaanse smaken

In Alta Badia staat ook het jaarlijkse culi-evenement Peaks of Gastronomy dit jaar in het teken van de Giro. Wandelaars en liefhebbers van lekker eten kunnen hun eigen Giro d’Italia dei Sapori lopen (ronde van Italiaanse smaken). Tien deelnemende berghutten met tien sterrenchefs vertegenwoordigen namelijk alle regio’s die tijdens de Giro d’Italia worden doorkruist. Elk gerecht gaat gepaard met een heerlijke wijn uit Zuid-Tirol. De gerechten worden de hele zomer geserveerd in de deelnemende hutten. Deze zijn wandelend te bereiken of met de berglift, te paard of per e-bike die je kunt huren bij een van de Movimënt-locaties of de toeristeninformatie in Corvara, La Villa en La Val.

LEES OOK:
De 9 mooiste momenten van etappe Numero Uno

Giro d’Italia in Zuid-Tirol

Het parcours van de Giro d’Italia loopt na Alta Badia nog verder door Zuid-Tirol. Op zondag 22 mei kun je richting Alpe di Siusi/Seiser Alm gaan voor de tijdrit vanaf Castelrotto/Kastelruth. De route loopt langs de Dolomietentoppen van de Sciliar/Schlern, Sasso Lungo/Langkofel en de Sasso Piatto/Plattkofel. Na een rustdag fietsen de coureurs dinsdag 24 mei weer verder vanaf Bressanone/Brixen, om via hoofdstad Bolzano/Bozen af te zakken naar zuidelijker Italië.

Bron: persbericht BuroSix

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Meivakantie in Trentino – deel 2

Basilicata: reis door vergeten land