in ,

5 sprookjesachtige wintersport-oorden in Italië

Hier wil je deze winter heen!

Familieplezier in Champoluc

Een van de meest ondergewaardeerde plekken voor wintersport in Italië is het Monterosa-skigebied: het charmante dorp Champoluc. Deze Italiaanse bestemming wordt niet overspoeld met toeristen en er hangt een relaxte, informele sfeer. Alleen de omgeving is al een bezoek waard! Ook niet onbelangrijk: er is 132 kilometer aan pistes te vinden, waarop jij je kunt uitleven.

Vanuit Champoluc pak je de gondel naar Crest, waar de beste beginnerspistes te vinden zijn. Hebben je kinderen nog les nodig? Boek dan een instructeur bij Ski2 of Scuola Sci Champoluc. Bij het laatstgenoemde bedrijf kun je ook een oppas of nanny inhuren voor je kinderen, zodat jij en je partner samen in alle rust kunnen relaxen.

Verblijven doe je in het viersterrenhotel Relais des Glaciers. Het hotel heeft een fijne spa, een outdoorbubbelbad en bevindt zich op slechts zeven minuten lopen van de gondel. Handig: het hotel voorziet in een speciaal ‘vroeg kinderdiner’, zodat jou en je partner een romantisch diner te wachten staat.

Wintersport in Italië: ga jij ook?

In welke wintersport krijg jij al zin? Ga jij naar een andere Italiaanse droomwintersportvakantie geweest die ook in deze lijst thuishoort? Laat het ons weten. Of steek iedereen de ogen uit en stuur een zelfgemaakte fotokaart vanaf jouw wintersportadresje in Italië!

LEES OOK:
Een rondreis door Italië met je eigen auto

Bron: telegraph.co.uk/travel, foto wintersport Italië: Pexels

Anne de Vries

Geschreven door Anne de Vries

Anne de Vries is een afgestudeerd journalist met grote passies voor reizen, cultuur en gastronomie. Ze houdt van Italië vanwege z'n diversiteit: je bent er nooit uitgekeken. Ook verorbert ze graag de Italiaanse maaltijden die haar Sardijnse schoonmoeder haar zo nu en dan voorschotelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Italiaanse film Le Confessioni

Italiaanse film: Le Confessioni

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?