in ,

7 bijzondere Italiaanse nationale parken die je moet bezoeken

2. Nationaal Park Alta Murgia

Een omgeving die de afgelopen eeuwen aan zoveel milieuveranderingen onderhevig is geweest dat de oorspronkelijke vegetatie moeilijk vast te stellen is: Nationaal Park Alta Murgia. Het bijna 700 vierkante kilometer grote reservaat werd in 2004 benoemd tot nationaal park en is te vinden in de Zuid-Italiaanse provincie Apulië, net boven de hak van de laars.

Nationaal Park Alta Murgia

De omgeving kenmerkt zich door ruige kloven en rotsen die hier en daar bedekt zijn met groen en heide. Hike over het woeste landschap terwijl je wolven, bosuilen, nachtegalen, kanaries, vossen en knaagdieren langs ziet schieten. Ook is Nationaal Park Alta Murgia het thuis van er zeven soorten amfibieën en andere zoogdieren waarvan de omvang en samenstelling niet precies bekend is. Genoeg moois in deze zuidelijke omgeving te ontdekken dus!

Anne de Vries

Geschreven door Anne de Vries

Anne de Vries is een afgestudeerd journalist met grote passies voor reizen, cultuur en gastronomie. Ze houdt van Italië vanwege z'n diversiteit: je bent er nooit uitgekeken. Ook verorbert ze graag de Italiaanse maaltijden die haar Sardijnse schoonmoeder haar zo nu en dan voorschotelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

reistips italie 2017

Reistips Italië 2017: dit zijn dé must-sees dit jaar

Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten

Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten