in ,

7 bijzondere Italiaanse nationale parken die je moet bezoeken

3. Nationaal Park Toscaanse Archipel

Met een ligging op de Toscaanse Archipel, een Italiaanse eilandengroep in de Tyrreense Zee, is Nationaal Park Toscaanse Archipel een unieke plek om te bezoeken. Het bijna 800 vierkante kilometer grote park beslaat namelijk niet alleen het vaste land van de zeven eilanden, maar ook de zee. In plaats van bossen, vossen, uilen en knaagdieren, vind je hier azuurblauwe wateren en witte zandstranden. Het is dan ook sinds de oprichting in 1996 het grootste beschermde zee-natuurgebied dat Europa rijk is.

Nationaal Park Toscaanse Archipel

Verwacht verder een heuvelachtig landschap, visrijke zee en zeldzame planten- en diersoorten. In de zomer worden er voor de kust van het eiland Capraia zelfs walvissen gesignaleerd! Zorg ervoor dat je tijdens je vakantie in ieder geval afreist naar Montecristo, het mooiste eiland van de groep. Op deze plek ten zuiden van het bekende Elba worden slechts mondjesmaat mensen toegelaten. Het is al sinds 1971 een beschermd natuurreservaat en jaarlijks mogen slechts duizend natuurfanaten voet zetten op deze parel. Van deze groep uitverkorenen worden er een aantal plekken gereserveerd voor wetenschappers, dus wees er snel bij!

Anne de Vries

Geschreven door Anne de Vries

Anne de Vries is een afgestudeerd journalist met grote passies voor reizen, cultuur en gastronomie. Ze houdt van Italië vanwege z'n diversiteit: je bent er nooit uitgekeken. Ook verorbert ze graag de Italiaanse maaltijden die haar Sardijnse schoonmoeder haar zo nu en dan voorschotelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

reistips italie 2017

Reistips Italië 2017: dit zijn dé must-sees dit jaar

Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten

Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten