in ,

7 bijzondere Italiaanse nationale parken die je moet bezoeken

4. Nationaal Park Gennargentu

Met een uitgestrekt kalksteenplateau op bijna 1.500 meter hoogte en een van de diepste kloven van Europa, ben je in Nationaal Park Gennargentu niet snel uitgekeken. Het gebied bevindt zich op Sardinië en is in 1998 uitgeroepen tot nationaal park.

In de 730 vierkante kilometers aan natuur spot je veel variëteit: weilanden, rotsen, ravijnen, bossen en stranden. Daarbij heeft het nationaal park een aantal hele unieke must-sees. Naast het bovengenoemde kalksteenplateau Supramonte en de Gola di su Gorropu-kloof met muren van 400 meter hoogte, vind je er ook de beroemde grot Grotta del Blue Marino. Een spectaculaire grot met misschien wel het blauwste water dat je ooit hebt gezien.

Nationaal Park Gennargentu

Struin langs bijzondere flora en fauna, zoals galerijbossen, jenverbessen, moeflons (het kleinste wilde schaap), edelherten en roofvogels. Maar ook loop je de kans de Sardijnse beeksalamander, een amfibie dat in schoon water leeft, tegen het lijf te lopen.

Anne de Vries

Geschreven door Anne de Vries

Anne de Vries is een afgestudeerd journalist met grote passies voor reizen, cultuur en gastronomie. Ze houdt van Italië vanwege z'n diversiteit: je bent er nooit uitgekeken. Ook verorbert ze graag de Italiaanse maaltijden die haar Sardijnse schoonmoeder haar zo nu en dan voorschotelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

reistips italie 2017

Reistips Italië 2017: dit zijn dé must-sees dit jaar

Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten

Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten