in ,

7 bijzondere Italiaanse nationale parken die je moet bezoeken

5. Nationaal Park Cilento, Vallo di Diano e Alburni

Nationaal Park Cilento, Vallo di Diano e Alburni is in 1991 officieel geopend in de zuidelijke provincie Salerno, om het gebied te beschermen tegen bebouwing en massatoerisme. En daar zijn we heel dankbaar voor! Acht jaar later veroverde de streek ook een plek op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het park bezit namelijk een bijzondere combinatie van zowel ongerepte natuur als historische, regionale cultuur.

Nationaal Park Cilento, Vallo di Diano e Alburni kent een oppervlakte van 1.800 vierkante kilometers aan natuur. Hiermee is het een van de grootste nationale parken van heel Italië. De trotse inwoners van de provincie Cilento waarin het landschap zich bevindt, refereren aan het park als de ‘de groene long’. Naast veel groen bewonder je er ook hordes dennen, struiken, beekjes, heuvels, grotten en zandstranden. Een mooie plek dus voor lange wandelingen of een fijne middag strandplezier!

Nationaal Park Cilento, Vallo di Diano e Alburni

Interessant om te weten: het nationaal park heeft een eigen bloemsoort genaamd Primula Palinuri, een klein geel bloemetje omringd met groene bladeren.

Anne de Vries

Geschreven door Anne de Vries

Anne de Vries is een afgestudeerd journalist met grote passies voor reizen, cultuur en gastronomie. Ze houdt van Italië vanwege z'n diversiteit: je bent er nooit uitgekeken. Ook verorbert ze graag de Italiaanse maaltijden die haar Sardijnse schoonmoeder haar zo nu en dan voorschotelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

reistips italie 2017

Reistips Italië 2017: dit zijn dé must-sees dit jaar

Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten

Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten