in ,

7 bijzondere Italiaanse nationale parken die je moet bezoeken

6. Nationaal Park Cinque Terre

Vijf pittoreske dorpen gelegen aan een kuststrook en omgeven door een azuurblauwe zee: veel schilderachtiger dan het Noord-Italiaanse gebied Cinque Terre wordt het niet. De vijf dorpen werden in 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco gezet. Niet alleen het vaste land, maar ook de zee is beschermd gebied. Hoewel het hele nationale park slechts een oppervlakte van slechts 70 vierkante kilometer beslaat, is er meer dan genoeg te zien.

Cinque Terre

Van de vijf dorpen worden Vernazza, Manarola en Riomaggiore als de mooiste plekken van de Cinque Terre beschouwd. In de omgeving heerst een microklimaat dat voor een variërend landschap heeft gezorgd: denk aan dennen, krukeiken en kastanjebomen. Maar ook zie je er ruige rotsen, kusten, zeevenkel en grote hoeveelheden lavendel, rozemarijn en tijm. In het water is er ook veel moois te bewonderen. Hier zwemmen schorpioenvissen, octopussen en tonijnen rond. En met een beetje gelukt bewonder je er zelfs dolfijnen!

Anne de Vries

Geschreven door Anne de Vries

Anne de Vries is een afgestudeerd journalist met grote passies voor reizen, cultuur en gastronomie. Ze houdt van Italië vanwege z'n diversiteit: je bent er nooit uitgekeken. Ook verorbert ze graag de Italiaanse maaltijden die haar Sardijnse schoonmoeder haar zo nu en dan voorschotelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

reistips italie 2017

Reistips Italië 2017: dit zijn dé must-sees dit jaar

Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten

Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten