in ,

7 bijzondere Italiaanse nationale parken die je moet bezoeken

7. Nationaal Park Vesuvius

Het riskantste nationale park van de lijst om te bezoeken: Nationaal Park Vesuvius. Het natuurgebied ligt rondom de beroemde vulkaan Vesuvius aan de westkust van het vaste land, in Zuid-Oost Italië. Hoewel er de afgelopen zeventig jaar geen uitbarsting heeft plaatsgevonden, blijft men bang voor Vesuvius die in het jaar 79 na Christus tienduizenden mensen doodde. Het is en blijft een van de gevaarlijkste vulkanen te wereld, omdat er maar liefst drie miljoen mensen in de buurt van de vuurspuwende berg wonen.

Nationaal Park Vesuvius

Nationaal Park Vesuvius is met een oppervlakte van 75 vierkante kilometers een van de kleinste parken die het land rijk is. Toch is er een heleboel moois te ontdekken. Er liggen kale randen rondom de anderhalve kilometer brede krater, er zijn dicht begroeide bossen en je vindt er een druk bevolkt gebied aan de voet van de vulkaan. Ook leven er 612 plantensoorten, maar liefst 23 verschillende soorten orchideeën, slangen en groene kikkers.

Heb jij een ander Italiaans nationaal park bezocht dat absoluut thuishoort in deze lijst? Reageer!

Foto’s nationale parken Italië: Wikimedia

Anne de Vries

Geschreven door Anne de Vries

Anne de Vries is een afgestudeerd journalist met grote passies voor reizen, cultuur en gastronomie. Ze houdt van Italië vanwege z'n diversiteit: je bent er nooit uitgekeken. Ook verorbert ze graag de Italiaanse maaltijden die haar Sardijnse schoonmoeder haar zo nu en dan voorschotelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

reistips italie 2017

Reistips Italië 2017: dit zijn dé must-sees dit jaar

Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten

Made in Italy? Nieuwe smartphone-app scheidt neppe van echte producten