in ,

7 Italiaanse manieren om de winterblues te verslaan

Een bezoek aan Burano in de Lagune van Venetië moet de winterblues wel verslaan
Een bezoek aan Burano in de Lagune van Venetië moet de winterblues wel verslaan (foto: Max Pixel)

De meest depressieve dag van het jaar – Blue Monday – hebben we vorige week dan wel gehad, de winter is nog niet niet voorbij en de vakanties lijken nog ver weg. Wat kun je doen om wat meer mediterrane glans in je leven te brengen, juist nu? In Italië geniet men van simpele dingen. Maar wel dingen die werken, getuige het feit dat er zo veel 100-plussers in Italië wonen. Kijk maar even mee naar wat jij kunt doen!

1. Neem een passeggiata

De traditionele avondwandeling is een van de grote Italiaanse tradities, die zo tussen vijf uur ’s middags en acht uur ’s avonds in heel wat steden en dorpen plaatsvindt. Behalve een boost voor je geluksgevoel zorgt een dagelijkse wandeling ook voor een verbazingwekkende gezondheidsverbetering én voor een stimulans van de creativiteit. Moet je natuurlijk alleen niet te veel gelato eten tijdens de passeggiata.

2. Boek je volgende trip naar Italië

Dit is misschien wel de beste tip tegen de winterblues. Boek nu alvast je volgende reisje naar Italië. Volgens onderzoek zit het grootste geluksgevoel van een vakantie in de voorpret die je ervan hebt. Geen dag langer wachten met boeken, dus!

3. Aperitivo met een vriend(in)

Nog zo’n geweldige traditie die ervoor zorgt dat Italianen meesters in la dolce vita zijn. De aperitivo die voorafgaat aan de daadwerkelijke maaltijd. Uit je werk een drankje en een hapje doen met je collega’s en met vrienden. Natuurlijk moet je niet overdrijven met alcohol en met snacks. Maar ontspannen samenzijn in goed gezelschap doet veel voor je gemoed.

4. Bezoek een museum

Kunst, cultuur en historie. Italië bezit het in grote mate. Loop eens een van de duizenden musea in of bezoek een van de 53 UNESCO-sites en verbaas je over de cultuurhistorische rijkdom van het land. Het verzet de zinnen en geeft je een ander perspectief. Ideaal om je sores even te vergeten en je onder te dompelen in een andere wereld.

5. Eet een pizza

Onderzoek wijst uit: pizza eten maakt je gelukkig. Sterker nog, zelfs de gedachte aan pizza of het tekenen van pizza is een stimulans voor een gelukkiger gevoel. Pizza is het ultieme comfort food dat je in Italië overal voor slechts een paar euro kunt kopen.

6. Kook iets Italiaans

Overdrijven met de pizza moet je ook weer niet doen. In plaats daarvan kun je ook prima een simpele Italiaanse maaltijd bereiden. Bijvoorbeeld zo’n heerlijke pasta, een spinaziesalade of een gerecht met courgettes of aubergines. Zelf koken is therapeutisch omdat het focust op één taak en omdat het veel voldoening geeft als het gerecht goed is gelukt.

7. Drink prosecco

Deze sprankelende Italiaanse wijn past perfect bij een aantal activiteiten van deze lijst. Maar mocht je je nu nog steeds niet helemaal in je hum voelen, pak dan die fles en doe je zelf tegoed aan wat extra prosecco. Het is tenslotte maar één keer per jaar januari.

Heb je zelf nog goede Italiaanse tips tegen de januariblues? Deel ze hieronder!

Bron: thelocal.it

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Het Italiaanse Dorp: Ollolai - deze zomer op RTL4

Ik vertrek naar Italië: deze zomer op RTL4

Reistips Italië 2018: dit zijn dé bestemmingen voor de zomer

Reistips Italië 2018: dit zijn dé bestemmingen voor dit seizoen