in

9 keer Italiaanse koffievariaties

Koffieliefhebber? Hier vind je 9 keer Italiaanse koffie maar dan nét even anders

marocchinoMarocchino

Als je in Turijn bent, kun je er eigenlijk niet onderuit: het proeven van een marocchino. De bodem van een glas wordt bestrooid met flinke laag cacaopoeder. Vervolgens wordt het glas voor iets meer dan de helft gevuld met goed opgeschuimde melk en dan pas wordt de versgezette caffè toegevoegd. Nog wat cacaopoeder erover en je kunt je marrocchino drinken. Er zijn nogal wat variaties op de marocchino in omloop. In plaats van de cacaopoeder op de bodem, wordt de binnenkant van het glas ook wel bedekt met een laagje Nutella. Tip: doe dan geen extra schep suiker bij je koffie!

https://www.youtube.com/watch?v=1RPHmo8YVoc

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

De Mille Miglia vorig jaar

Recordaantal Nederlanders aan start Mille Miglia

crostata semplice

Italiaans recept: crostata semplice