in

9 keer Italiaanse koffievariaties

Koffieliefhebber? Hier vind je 9 keer Italiaanse koffie maar dan nét even anders

Caffè alla nocciolaCaffè alla nocciola

Caffè alla nocciola ofwel koffie met hazelnotenaroma is een koffietype uit Campanië, waar het in de jaren 90 voor het eerst gemaakt werd in Salerno en al snel heel populair werd. Een kopje koffie dat je zowel warm als koud kunt drinken. Er zijn verschillende varianten van deze koffie te vinden, waarbij natuurlijk iedereen ervan overtuigd is het enige echte originele recept te gebruiken. Het geheim zit ‘m in de hazelnotenpasta, gemaakt van heel fijn gemalen hazelnoten, suiker en wat water. Na het zetten van je kopje caffè, voegt de barista een lepeltje van deze crème toe en vervolgens wat crema di caffè. Een echte opkikker dus, zowel warm als koud!

9 keer Italiaanse koffievariaties
4.8 (4 stemmen)

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

De Mille Miglia vorig jaar

Recordaantal Nederlanders aan start Mille Miglia

crostata semplice

Italiaans recept: crostata semplice