in

9 keer Italiaanse koffievariaties

Koffieliefhebber? Hier vind je 9 keer Italiaanse koffie maar dan nét even anders

MoccaccinoMoccaccino

Een moccaccino lijkt op een marocchino maar is toch wezenlijk verschillend voor de Italiaanse smaakpapillen. Bij een marocchino wordt namelijk een grote hoeveelheid cacaopoeder gebruikt, bij een moccaccino juist warme chocolademelk of chocoladesiroop. De barista voegt goed opgeschuimde, warme melk toe aan een glas dat voor iets minder dan de helft gevuld is met chocolademelk. De moccaccino wordt dan aangevuld met versgezette espresso. Eventueel nog wat cacaopoeder er over om het af te maken en klaar ben je. Soms wordt in plaats van de warme chocolademelk of -siroop een licht alcoholische chocoladelikeur gebruikt. Een echte opkikker voor een winterse dag!

9 keer Italiaanse koffievariaties
4.8 (4 stemmen)

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

De Mille Miglia vorig jaar

Recordaantal Nederlanders aan start Mille Miglia

crostata semplice

Italiaans recept: crostata semplice