in

Als een Italiaan vakantie vieren

Procida, beautiful island in the mediterranean sea, Naples, Italy

Italië is een prachtig land met zijn fijne klimaat en overweldigende rijkdom in kunst, cultuur, natuur en op culinair gebied. Er zijn diverse aanbiedingen voor vliegtickets naar Italië, waarvan vliegtickets naar Rome het meest gewild zijn.


Procida, beautiful island in the mediterranean sea, Naples, Italy

Hoewel de Italianen jaarlijks duizenden toeristen ontvangen, zijn ze zelf minder reislustig. Ruim 75 procent van alle Italianen kiest er voor om de vakantie in eigen land te vieren. De favoriete manier om vakantie te vieren is aan de kust. De hitte in de zomermaanden juli en augustus is de reden dat Italianen massaal de verkoeling zoeken van het water.

Vakantie op z’n Italiaans

Vakantie vieren op zijn Italiaans, als toerist, is een spannende aangelegenheid. Ten eerste betekent het dat je de familie meeneemt. Voor de Italianen is familie heilig en ze zijn dol op kinderen. Neem familiefoto’s mee op vakantie en laat ze zien aan de Italianen. Een betere manier om contact te maken is er niet.
 Verwacht echter niet een al te soepele conversatie in het Engels. De meeste Italianen spreken geen vloeiend Engels en als ze het spreken, dan vaak met een zwaar accent. Verstandiger en nog eens leuker is, om zelf een aantal Italiaanse woorden te leren en deze te gebruiken bij een gesprek. Vergeet daarbij niet om gebruik te maken van je lichaamstaal.Vakantie vieren als een Italiaan

LEES OOK:
Op Vespa-vakantie in Italië

Genieten

Italianen hebben alle tijd. Dat betekent onder andere alle tijd om te genieten van het eten en het gesprek aan tafel. Tussen het tweede hoofdgerecht (secondo piatto) en de kaas en het fruit kan makkelijk een uur tijd zitten. Heb je toch haast en wil je alleen maar iets drinken, ga dan naar binnen en blijf aan de toonbank staan. Dat is drie keer goedkoper dan aan een tafel zitten.

Modebewust

De modebewuste Italiaan vindt kleding erg belangrijk, je betrapt de Italianen nooit op smaakloze combinaties. Shorts in de stad bijvoorbeeld, is iets wat de Italiaanse vrouw niet snel zal aantrekken. Ook vrijetijdskleding dient namelijk netjes en chic te zijn. Neem daarom altijd nette kleren en schoenen mee en flaneer ’s avonds op de belangrijkste boulevard, zoals jong en oud het graag doet. Zien en gezien worden, daar gaat het om.

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Eten in Piëmonte, Italië

Eten in Piëmont, hoe hoort het eigenlijk?

Vallanzasca

Win Vallanzasca en Gomorra bij DitIsItalie.nl