in , ,

Beeldwoordenboek Italiaans-Nederlands

Beeldwoordenboek Italiaans-Nederlands

Het is niet iets wat heel veel mensen aanspreekt als ze Italiaans leren. Woordjes stampen. Maar het hoort er wel bij. Je zult nu eenmaal je vocabulaire moeten uitbreiden om pap te kunnen maken van die Italiaanse spraakwaterval. Woordjes leren kan op verschillende manieren. Je kunt zelf lijsten maken van woorden die je tegenkomt, en die leren met hun vertaling. Dan zoek je de woorden op in een woordenboek. Maar dat is wel een beetje saai en vergt nogal wat inspanning. Uitgeverij heeft hier wat op gevonden: een beeldwoordenboek Italiaans-Nederlands.

In het Beeldwoordenboek kun je geen woorden opzoeken, maar het is wel een goede manier om je woordenschat uit te breiden. De woorden zijn opgedeeld in thema’s. Bijvoorbeeld: het huis, planten en dieren of reizen. In die rubriek vind je dan plaatjes van allerlei woorden die met dat thema te maken hebben met hun vertaling. Het is eigenlijk een heel grappig boek om in te bladeren en zo doende al spelenderwijs een beetje te werken aan je Italiaanse vocabulaire.

beeldwoordenboek-italiaans-nederlands-2

Ook sluit het aan bij moderne ideeën in onderwijsland. Dat je beter leert als je meer functies aanspreekt in je brein. Met de plaatjes erbij leer je ook visueel, op zicht. Het leert anders dan alleen met het herkennen van de letters in het woord. Niet alleen leren mensen verschillend, mensen verschillen ook in de soort intelligentie. Niet iedereen heeft die verbaal-linguistische intelligentie die hoort bij het traditionele woordenboek.

beeldwoordenboek-italiaans-nederlands-3

Ik denk dat dit een heel leuk boek is om mee te nemen op vakantie en (niet te hard) aan je Italiaans te werken. Als je dan elke avond een thema bestudeert, maak je leuke sprongen in je taalbeheersing. Op welke manier leer jij je woordjes?

Beeldwoordenboek Italiaans-Nederlands
inkijkexemplaar
door: VeMag
€ 13,94
Intertaal, 2016
ISBN 9789054513315

Koop bij bol.com

Written by Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Italiaans in Utrecht en Geschiedenis in Bologna. Ze haalde in 2017 haar C2-certificaat bij de Universiteit van Siena en heeft 8 jaar Italiaanse les aan Nederlanders gegeven. Ze is gecertificeerd DITALS docente, wat betekent dat ze ook in Italie les mag geven aan buitenlanders.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De eerste keer Italië - onze tips voor jou

Eerste keer Italië? Dit zijn de 12 beste tips

optionele richtingaanwijzers en knipperende koplampen

Column: optionele richtingaanwijzers en knipperende koplampen