in , ,

Binnenkort in de bioscoop: Caesar must die

Cesare deve morire

Op 13 december gaat de Italiaanse film ‘Cesare deve morire’ onder de titel ‘Caesar must die’ in de Nederlandse filmhuizen in première. De film is een docudrama van de gebroeders Taviani (bekend van ondermeer Padre Padrone en Kaos), gefilmd in een Romeinse gevangenis met echte gedetineerden als ‘acteurs’. De film gaat over hun voorbereidingen op en de uitvoering van het toneelstuk over Julius Caesar. In de film komen de persoonlijke frustraties van de gevangenen ruimschoots aan bod.

De broers Taviani staan bekend om hun films boordevol symboliek, die zich vaak in het zuiden van Italië afspelen. ‘Cesare deve morire’ werd gefilmd in stemmig zwartwit en won een Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn.

Win vrijkaartjes voor de film!

Ter gelegenheid van de Nederlandse release mogen wij 2 keer 2 vrijkaarten weggeven voor deze Italiaanse film. Lijkt je het wat om ernaar toe te gaan? Meedoen is simpel. Het enige wat je hoeft te doen is DitIsItalie.nl even te ‘liken’ op Facebook en daar of onder dit bericht een reactie achter te laten. Onder de reagerende Facebook-fans verloten we de vrijkaartjes.

Cesare deve morire


De Nederlandse trailer van Ceasar must die 

Van de distributeur:
De opvoering van het Shakespeare stuk Julius Caesar loopt ten einde, de artiesten worden onthaald op een uitbundig applaus. De lichten gaan uit, de acteurs verlaten de scène en keren terug naar hun cellen. Ze zijn allemaal gedetineerden in de Rebibbia-gevangenis in Rome. Een van hen vertelt: ‘Sinds ik kunst ontdekt heb, is deze cel pas echt een gevangenis geworden.’ Regisseurs Paolo en Vittorio Taviani volgden gedurende zes maanden de voorbereidingen van deze theaterproductie. Hun film Caesar must die (Cesare deve morire) laat zien hoe het universele karakter van Shakespeares taal de acteurs helpt hun eigen rol te begrijpen en in een wereld te stappen waarin ook een interactie bestaat tussen vriendschap en verraad, macht, oneerlijkheid en geweld.Interview met de Italiaanse gebroeders Taviani over hun film Cesare deve morire (Caesar must die)

LEES OOK:
Column: Sophia Loren, een Italiaanse legende
Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Outdoor Dolomieten Italië

Bergsport in de Italiaanse Alpen

Castello Sforzesco

Weekendje weg naar Milaan