in , ,

Campings in Italië: wat neem je mee?

Campings in Italië - wat neem je mee

Er wordt vaak gedacht dat campings in Italië duur zijn. Niets is minder waar: ook in Italië zijn prachtige én goedkope campings te vinden. Het is wel belangrijk om op zaken als de campingkwalificatie en de omgeving te letten: dan kan je voor een leuke prijs best luxe kamperen. En ja, je moet natuurlijk ook de juiste spullen meenemen. In dit artikel geven we je een paar handige tips.

De beste campingplaatsen

Italië kent een aantal populaire kampeerbestemmingen. Het Gardameer is een van de drukst bezochte campingplaatsen. Ook Toscane en de regio rondom Venetië doen het erg goed bij vakantieliefhebbers. Er is wel een verschil tussen campings in het noorden of het zuiden van Italië. Zo zijn in Noord-Italië meer stadscampings te vinden, bijvoorbeeld in de omgeving van Florence. In het midden en zuiden draait het vaker om rust en natuur.

Het noorden van Italië biedt ook een aantal campings in de bergen. Prachtige vergezichten en de frisse berglucht, wat wil een mens nog meer? Een zonnebril met UV-filter beschermt de ogen tegen weerkaatsend zonlicht. In de nachtelijke uren kan de temperatuur snel dalen. Een extra warme slaapzak of deken is dan ook zeker aan te raden. Ook een warme trui mag niet ontbreken.

Campings aan het Gardameer

Het Gardameer is het grootste en tevens schoonste meer van Europa. Watersporten mag, dus pak je koffer maar vast in. De campings rondom dit meer zitten vooral in het hoogseizoen snel vol. De kans dat je hier een camping ‘op de bonnefooi’ vindt, is niet zo groot. Wil je toch een poging wagen, neem dan een campinggids van de ANWB of de ACSI mee. Zo weet je altijd waar de eerstvolgende camping zich bevindt.

Er liggen meer dan 50 campings rondom het Gardameer. In dit lijstje laten we je de vijftien mooiste campings rond het Gardameer zien. Ten zuiden van het meer liggen de mooiste stranden, terwijl noordelijker gelegen campings een prachtig uitzicht op de bergen bieden. Neem ook altijd een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor mee: de Italiaanse zon kan fel schijnen.

Ga je kamperen in de buurt van stilstaand water? Dan krijg je vrijwel zeker met muggen te maken. Je hoeft hiervoor geen spul uit Nederland of België mee te nemen. Het beste koop je lokaal iets tegen de muggen. Dat werkt vaak beter dan de citronella die je van huis uit meeneemt.

Kamperen in het zuiden en midden van Italië

In het zuiden van Italië liggen diverse campings. Kamperen bij de boer, de zogenaamde agricamping, leeft nog niet zo heel erg in Italië. Toch zijn ze er wel, al is het soms even zoeken. De voorzieningen kunnen hier wat minder zijn, neem zeker het kookgerei mee.

Rome kent natuurlijk een lange geschiedenis en laat prachtige overblijfselen uit het Romeinse Rijk zien.  De weinige campings in de omgeving worden iets minder goed beoordeeld, maar verdienen nog altijd een aanbeveling. De echte stadscampings hebben weinig voorzieningen en zijn voornamelijk bedoeld als pure overnachtingsplaats. Wel vind je hier de mooiste souvenirs. Neem dus gerust een grotere koffer mee. Voordelige tip: Bagageonline.

Classificatie van campings

Italiaanse campings worden niet zo beoordeeld als Nederlandse campings. De campings die het Italiaanse Federcampeggio-logo voeren zijn hierbij aangesloten. Dit zegt echter weinig over de kwaliteit. Vergeet daarom zeker geen zeep en toiletpapier mee te nemen. De ANWB, ACSI en het Duitse ADAC beoordelen de Italiaanse campings op sanitair, recreatie, standplaats en overige voorzieningen.

De meeste Italianen vinden het normaal om luxe met de camper te kamperen. Een tentje wordt er weinig gezien. Ga je toch met de tent op pad, kijk dan goed naar de omgeving. In de rotsachtige bergen zijn extra stevige haringen een aanrader.

Campings in Italië: wat neem je mee?
4 (1 stemmen)

Bianca Walraven

Geschreven door Bianca Walraven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

pastamaaltijdsalade

Italiaans recept: pastamaaltijdsalade

rai uno maakt plaats voor mediaset

Rai Uno verruild voor Mediaset