in , , ,

Column: Verona in Love

Verona in Love

Het is alweer bijna Valentijnsdag. De dag die compleet in het teken staat van de liefde. Deze feestdag is vooral populair in Amerika maar de hype is inmiddels ook overgewaaid naar Europa. Uit onderzoek blijkt echter dat de Nederlanders niet erg veel waarde hechten aan deze dag. Nederlandse vrouwen nemen genoegen nemen met een kleinigheidje als een kaart of een bosje bloemen.

In Italië, het land van de liefde, heeft Valentijnsdag wat meer voet aan de grond gekregen. ongeveer 70 % van alle koppels in Italië viert Valentijn. Mocht je als nuchtere Nederlander toch een keer groots uit willen pakken met Valentijn, neem je lief dan een weekend mee naar Verona in Love!

Romeo en Julia

Geen Italiaanse stad is zo romantisch als Verona – de stad van Romeo en Julia – om er Valentijnsdag te vieren. Hier heeft de stad heel slim op ingespeeld door een grootschalig evenement op te zetten rond Valentijnsdag: Verona in Love.

Op Valentijnsdag en de dagen eromheen worden er door heel de stad allerlei activiteiten georganiseerd waaraan je mee kunt doen met je partner. Op Piazza dei Signori is er bijvoorbeeld een markt waar je handgemaakte producten kunt kopen. De marktkramen zijn zo geplaatst dat ze van bovenaf gezien een hart vormen en in de binnenkant van het hart is rood tapijt gelegd om het plaatje helemaal compleet te maken.

LEES OOK:
10 dingen over Italië die je zullen shockeren

Chocolade

Op Piazza Brà kun je terecht voor een markt met allerlei chocoladegerelateerde producten en verschillende bezienswaardigheden zijn met korting te bezoeken. Zo kun je het balkon van Julia bezoeken voor slechts één euro en mag je als koppel voor € 7,- naar de top van Torre dei Lamberti die voor de gelegenheid rood gekleurd is.

Als je het echt romantisch wilt aanpakken moet je ’s avonds nog een keer langs Piazza dei Signori gaan, want dan wordt er confetti in de vorm van hartjes naar beneden gestrooid. Op de Cortile Mercato Vecchio kun je ook nog een oorkonde kopen met jullie namen in kalligrafie en een zegel van was om jullie liefde te bezegelen. Deze moet je vooraf via de site www.veronainlove.it bestellen voor het symbolische bedrag van € 3,-, wat aan een goed doel geschonken wordt.

De Italiaanse stad van de liefde

Je kunt het dus groots aanpakken als je wilt, maar ook als je het liever rustig wilt houden is Verona een mooie stad om Valentijnsdag te vieren. De gehele stad staat in het teken van de liefde. Dus ook al neem je niet deel aan één van de activiteiten, je kunt toch samen genieten van de prachtige stad, de mooi versierde straten en natuurlijk speciale Valentijnsmenu’s in restaurants. De slogan van Verona in Love is er ook niet voor niets. Se ami qualcuno, portalo a Verona (als je van iemand houdt, breng die dan naar Verona)!

LEES OOK:
Jazz in de Abruzzen

Voor meer informatie over Verona in Love en voor het complete programma kun je terecht op: www.veronainlove.it.

Morena van den Wittenboer

Geschreven door Morena van den Wittenboer

In april 2012, letterlijk binnen luttele dagen na mijn afstuderen, heb ik mijn hele hebben en houden in mijn auto geladen en ben ik vertrokken naar de stad van Romeo en Julia. Dat ik zou vertrekken naar Italië stond al zeker zes jaar vast en ik was dan ook dolgelukkig dat het moment nu eindelijk daar was. Mijn moeder is Italiaanse, dus ik heb al van kleins af aan een sterke band met Italië. Er is gewoon iets magisch aan de manier van leven in Italië waarin thema’s als eten, familie en het buitenleven centraal staan. Natuurlijk is het niet allemaal rozengeur en maneschijn en zodra de roze wolk is verdwenen komen er ook minder leuke aspecten tevoorschijn. Maar na een jaar slaat de balans echter nog steeds door in het voordeel van La Bella Italia en kan ik met zekerheid zeggen dat ik nog geen plannen heb om terug te keren naar Nederland.

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

10 things we love about Italy

Column: amicizia

Caffettuosi Manuel Caffè

Cupido ruimt pijl en boog op