in

Cose Buone: in Amsterdam zijn ze gek op babà en sfogliatelle

0

Terwijl het typisch Nederlandse streetfood in Napels en in de rest van Italië sterk in opkomst is, bericht NapoliToday over een écht Napolitaanse pasticceria die afgelopen zomer in de Amsterdamse Pijp haar deuren opende.

De pasticceria kreeg de naam Cose Buone (‘goede dingen’) en is gevestigd aan de Van Woustraat in Amsterdam, tegenover de Albert Cuyp-markt. De zaak is van de van oorsprong Napolitaanse Rosaria Di Constanzo die al zo’n 10 jaar geleden met het idee rondliep om Napolitaanse lekkernijen naar Amsterdam te halen.

Babà, sfogliatelle, cornetti, frittate di maccheroni en andere streekspecialiteiten, de voornamelijk Hollandse clientèle is er gek op, volgens Rosaria. ‘Zoiets als dit was er nog niet in Nederland.’

Zoet en hartig uit Napels en omgeving

Naast hartige broodjes en zoetwaren als taarten en gebakjes uit Napels en Campanië biedt Cose Buone ook Italiaans bier, water en frisdranken. Ook kun je er een lekkere en eerlijke lunch krijgen. Zoals een lasagne of een parmigiana-ovenschotel.

Natuurlijk ontbreekt het broodje caprese en het broodje napoletano niet. Heb je meer trek, dan kun je ook een van de complete lunchboxen proberen, met daarin een sandwich, een salade, een Napolitaans gebakje en een frisdrank.

cose-buone-ditisitalie-2

Ook gewoon brood

‘Gewoon’ zelfgemaakt wit en volkorenbrood kun je trouwens ook krijgen bij deze Napolitaanse pasticceria. Wij krijgen al zin bij het zien van al dat lekkers en gaan zeker even langs als we in de buurt zijn!

Bron: NapoliToday.it, bron foto’s: Facebook Cose Buone

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Culturele verschillen tussen Nederland en Italië blootgelegd

De dakloze abdij van San Galgano