in

Cultuur aan de Adriatische kust

Venetië Italië

De Adriatische kust is een levendige strandstrook in Italië. Je vindt hier eeuwenoude geschiedenis, cultuur en natuurlijk de strandfeesten waarvoor veel jongeren ieder jaar weer naar het noorden van Italië trekken. Venetië is toch wel het hoogtepunt in het noordelijke deel van de Adriatische Zee. Niet zo gek, want het barst van de cultuur en bezienswaardigheden en met de boot ben je er zo.

Venetië Italië

Het noorden van de Adriatische Kust

Als je van plan bent om deze zomer op vakantie te gaan naar Italië, dan is het noorden van de Adriatische kust de plek waar je cultuur en geschiedenis vindt. Aan de Adriatische kust liggen veel steden waar de Romeinen vroeger hun nederzettingen hadden om zichzelf te kunnen beschermen tegen de aanvallen uit het oosten. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze steden nu vol staan met prachtige gebouwen, musea, kerken en natuurlijk restaurantjes waar je kunt genieten van de Italiaanse keuken. Steden zoals Triëst, Ancona en Pesaro zijn leuke uitstapjes tijdens de vakantie.

Ravenna hoort niet tot de bekendste steden en is daarom nog niet overgenomen door het massatoerisme. In het stadje zijn veel gebouwen met mozaïek werken te zien, die zo bijzonder zijn dat ze op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

LEES OOK:
10 keer een weekendje weg naar Italië

Venetië

Als je op een camping in het noorden van Italië staat, is het zeker de moeite waard om ook een dagje naar Venetië te gaan. Er zijn veel campings in de buurt, maar Camping Union Lido zit het dichtste bij dit bijzondere eiland.

Er gaan verschillende boten naar Venetië toe die je afzetten aan de rand van het eiland. Daar kun je overstappen op een gondel, of begin – zoals veel toeristen doen – bij het San Marcoplein met de San Marco Basiliek. Dit plein is omringd door mooie gebouwen en tevens het laagste punt van Venetië. In de winter staat het dus nog weleens onder water.

Vanuit dit plein kun je naar het Dogenpaleis of de klokkentoren van Campanile gaan. Ook het Canal Grande is een aanrader of de markt bij de Rialtobrug. Kunstliefhebbers kunnen het Peggy Guggenheim Museum niet overslaan.

Photo Credit

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Nieuw op de site: Italië Forum

Meesterlijke chocolade uit Monsummano