in , ,

De 10 mooiste plekken in Toscane

En nét wat andere plekken dan je verwacht

10. Belforte (Radicondoli): miniscuul dorpje, verstopt tussen groene heuvels

Heb je de smaak van het bezoeken van de onbekende mooiste plekken in Toscane te pakken? En vind je het niet erg om de ‘middle of nowhere’ in te rijden om een heel klein dorpje op te zoeken waar toeristen niet vaak gesignaleerd worden? Dan is Belforte echt iets voor jou! Dit dorpje in de buurt van Radicondoli, ook een mooie plaats om te bezoeken trouwens, onstond ergens in de 11de eeuw als een kasteel.

Het historisch centrum is klein en knus, met verrassende hoekjes, mooie huizen en kerkjes die je niet altijd als kerk herkent. En, zoals alle Toscaanse vestigingsstadjes, heeft het een prachtig uitzicht over de omgeving. Het is geen dagdeelvullende trip. Er zijn geen spectaculaire gebouwen te bewonderen en er is geen winkeltje vol souveniers, maar wat betreft sfeer en ligging is het een echte aanrader!

Video: mooiste plekken in Toscane

Dat waren ze: 10 van de mooiste plekken in Toscane die nog niet worden overlopen door toeristen. Wil je graag kamperen in Toscane, maar dan wel een beetje aan die mooie Tyrreense kust? Bekijk dan ook het artikel met de 15 mooiste campings aan zee in Toscane.

LEES OOK:
Inspirerende schrijfweek in Toscane

Tot slot een schitterende timelapse-video waarin de mooiste plekken van Toscane voorbijkomen!

Wat zijn de mooiste plekken in Toscane volgens jou?

Bekijk ook: de mooiste plekken in Italië.

Foto’s: Wikimedia, foto boven Pitigliano: enjoymaremma.it

De 10 mooiste plekken in Toscane
3.5 (8 stemmen)

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

norcia-ingestorte-kerk-madonna-addolorata-na-aardbevingen-italie-foto-rop-zoutberg

Extra hulp na aardbevingen in Midden-Italië