in , ,

De 10 mooiste plekken in Toscane

En nét wat andere plekken dan je verwacht

2. Montecatini Terme en Montecatini Alto:  één stad, twee heel verschillende gezichten

De kabelbaan van Montecatini
De kabelbaan van Montecatini

Montecatini is, net als veel Toscaanse steden, opgedeeld in twee delen. Een ouder gedeelte op de top van een heuvel en een deel van recentere datum aan de voet ervan. Het bijzondere aan de twee gedeeltes van Montecatini is dat elk echter een heel eigen gezicht heeft. Twee totaal verschillende werelden die slechts verbonden zijn door een kabelbaan. Montecatini Terme is een deftige stad met statige gebouwen, brede straten en een heel mooi park dat is aangelegd rondom de beroemde thermen.

Montecatini Alto is daarentegen een veel minder gepolijst, echt middeleeuws dorpje. Je kunt er een bezoekje brengen aan de Sint Pieterskerk en de Torre dell’Orologio. Of, en dat is misschien veel leuker, een terrasje pikken op de Piazza Giuseppe Giusti. Hou wel in de gaten wanneer de kabelbaan de laatste rit naar beneden maakt. Een vrij steile afdaling van 300 meter te voet in het donker is na een lange dag niet aan te raden.

De 10 mooiste plekken in Toscane
3.5 (8 stemmen)

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

norcia-ingestorte-kerk-madonna-addolorata-na-aardbevingen-italie-foto-rop-zoutberg

Extra hulp na aardbevingen in Midden-Italië