in , ,

De 10 mooiste plekken in Toscane

En nét wat andere plekken dan je verwacht

3. San Miniato (al Tedesco): de burcht van Keizer Frederik II en witte truffels

San Miniato: een van de mooiste plekken van Toscane
San Miniato: een van de mooiste plekken van Toscane

Rijdend over de snelweg tussen Pisa en Florence kun je het niet te missen! Er is namelijk maar één stadje op een langgerekte heuvel waarvan de Rocca zo statig de lucht insteekt. Al lijkt dat misschien omdat de rest van het landschap vrij vlak is voor Toscaanse begrippen. Maar het loont echt de moeite om in San Miniato een tussenstop te maken.

Start bij de burcht van Keizer Frederik II en kijk uit over de Val d’Arno tot aan de uitlopers van de Apennijnen. Breng een bezoekje aan Piazza della Repubblica met het Seminarium, loop de Kathedraal aan de Piazza del Duomo binnen, bewonder de Torre Matilde, de kerk van de heilige Domenicus en wandel eens door het centrum. Er is altijd wel een marktje te vinden. Mocht je er in november zijn, dan heb je grote kans met je neus in de witte truffels te vallen!

De 10 mooiste plekken in Toscane
3.5 (8 stemmen)

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

norcia-ingestorte-kerk-madonna-addolorata-na-aardbevingen-italie-foto-rop-zoutberg

Extra hulp na aardbevingen in Midden-Italië