in , ,

De 10 mooiste plekken in Toscane

En nét wat andere plekken dan je verwacht

4. Bolgheri: de beroemdste laan in Italië met Toscaanse cipressen

De Viale dei Cipressi bij Bolgheri
De Viale dei Cipressi bij Bolgheri

Vraag een Italiaan wat het eerste bij hem of haar opkomt als ze de naam ‘Bolgheri’ horen en menigeen zal de eerste regels van het loflied Davanti a San Guido van Giosué Carducci opzeggen. De lange laan die vanaf de Via Aurelia naar Bolgheri loopt, werd hierdoor beroemd. En als je die weg inslaat, snap je waarom Carducci er zo vol lof over was. Het is een prachtige, vijf kilometer lange laan met aan weerskanten eeuwenoude Toscaanse cipressen.

Bolgheri zelf is trouwens ook de moeite waard, zeker voor liefhebbers van goede wijn. In de kleine winkeltjes en osterie kun je de heerlijke wijnen uit de streek proeven. Maar natuurlijk wel pas nadat je het indrukwekkende kasteel van de Della Gherardesca en het huis waar Carducci woonde in het dorp hebt bekeken.

De 10 mooiste plekken in Toscane
3.5 (8 stemmen)

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

norcia-ingestorte-kerk-madonna-addolorata-na-aardbevingen-italie-foto-rop-zoutberg

Extra hulp na aardbevingen in Midden-Italië