in , ,

De 10 mooiste plekken in Toscane

En nét wat andere plekken dan je verwacht

6. Massa Marittima: de dom die doet denken aan Siena

Massa Marittima
Massa Marittima

Massa Marittima was het centrum van de metaalmijnbouw in de Etruskische tijd. Het floreerde onder de Romeinen die er grote hoeveelheden koper en zilver vonden. In 800 n.Chr. werd het een bisschopsstad nadat bisschop Cerbine van Populonie zich er vestigde om te ontsnappen aan de malaria.

Het is een van de mooiste plaatsjes in Toscane en doet denken aan Siena. Vanaf het Piazza della Repubblica met de grote dom leiden allerlei steile straatjes naar de andere delen van de stad. Aan het plein liggen de belangrijkste gebouwen zoals het Palazzo della Podestà, het Palazzo Comunale en dus de dom van St. Carbone. Deze werd tussen de elfde en de dertiende eeuw gebouwd. Het bovenste gedeelte doet denken aan de kerken die je in Siena tegenkomt.

Ga ook op zoek naar de oliefabriek die ergens verscholen ligt in een huis en ontdek hoe ze hier vroeger de olijven persten.

De 10 mooiste plekken in Toscane
3.5 (8 stemmen)

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

norcia-ingestorte-kerk-madonna-addolorata-na-aardbevingen-italie-foto-rop-zoutberg

Extra hulp na aardbevingen in Midden-Italië