in , ,

De 10 mooiste plekken in Toscane

En nét wat andere plekken dan je verwacht

7. Certaldo: fotogeniek stadje, speciaal voor je trouwalbum

Certaldo
Certaldo

Het wordt misschien wat eentonig, maar ook Certaldo is opgesplitst in een Basso en een Alto. Voor wie geen zin heeft om de steile weg naar boven te lopen, staat ook hier een kabelbaan klaar. Certaldo Alto, ook wel Il Castello genoemd, is het historische deel van de stad met terracotta straatstenen en gebouwen in dezelfde kleur. Een fotogenieke plek, gezien het grote aantal bruidsparen dat er zelfs op regenachtige zaterdagen hun plaatjes laten schieten!

Certaldo is de geboorteplaats van de 13de eeuwse Italiaanse schrijver en dichter Giovanni Boccacio. In de lange, brede straat die naar hem vernoemd is kun je zijn geboortehuis, een van de woontorens in Certaldo Alto, bekijken. De oude binnenstad is verder rijk aan mooie gebouwen en kerken. Het Palazzo Pretorio of het Vaticaansgebouw met decoraties van Pietro Fiorentino mag je niet missen.

De 10 mooiste plekken in Toscane
3.5 (8 stemmen)

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

norcia-ingestorte-kerk-madonna-addolorata-na-aardbevingen-italie-foto-rop-zoutberg

Extra hulp na aardbevingen in Midden-Italië