in , ,

De 10 mooiste plekken in Toscane

En nét wat andere plekken dan je verwacht

8. Bagno Vignoni: warm kuurwater op het dorpsplein

Een nog echt onontdekt Toscaans pareltje: Bagno Vignoni. Dit klein dorpje met ongeveer dertig inwoners ligt op een heuveltop in de Val d’Orcia, in de buurt van Siena en San Quirico d’Orcia. Het dorpsplein bestaat uit een groot waterbassin waar warm water uit thermale bronnen naar boven borrelt en langzaam verdampt. Zon ontstaat een sprookjesachtige sfeer.

Rondom het waterbassin liggen Renaissance-gebouwen en de prachtige loggia van St. Catharina van Siena. Het grootste deel van het water uit het bassin stroomt naar de kuuroorden die je hier kunt vinden. De rest klatert het Natuurpark van de Molens binnen. Hier staan vier middeleeuwse molens die ooit belangrijk waren voor de lokale economie. Ze functioneerden dankzij het thermale water ook in droge periodes, wanneer andere molens in de omgeving stil kwamen te liggen. Een schilderachtige omgeving om mooie wandelingen door te maken!

De 10 mooiste plekken in Toscane
3.5 (8 stemmen)

Myrthe Claus

Geschreven door Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

norcia-ingestorte-kerk-madonna-addolorata-na-aardbevingen-italie-foto-rop-zoutberg

Extra hulp na aardbevingen in Midden-Italië