in , , , ,

De 5 populairste streken in Italië

5 populairste streken in italie

Jaarlijks trekken hele volksstammen aan Nederlanders naar Italië om er hun zomervakantie te vieren. Ben jij ook van plan om op vakantie gaan naar Italië, maar weet je nog niet precies waar naartoe? Met deze top 5 aan populairste streken in Italië zit je altijd goed.

1. Toscane

Toscane is één van de meestbezochte streken in Italië. Heerlijk eten, gezellige dorpjes en culturele bezienswaardigheden zorgen voor een gegarandeerd fijne vakantie. In totaal heeft Toscane 120 natuurreservaten. De prachtige natuur is voor velen de rede om in de zomer deze streek te bezoeken. Bekende steden die een bezoek meer dan waard zijn: Florence, Pisa, Lucca, Cortona en Siena. Daarnaast staat Toscane in het algemeen bekend als de beste wijnstreek van Italië. Vergeet dus zeker niet om ’s avonds te genieten van heerlijk Toscaans wijntje bij zonsondergang.

De mooiste plekken van Toscane vind je in dit artikel.

2. Gardameer

Het Gardameer is het grootste en bekendste meer van Italië. Totaal heeft het meer een oppervlakte van 370 vierkante kilometer en een diepte van 346 meter. Het meer ligt in een prachtig landschap met daaromheen bergen en stranden. In de zomer wordt er veel gezwommen in dit meer. Ook worden in het hoogseizoen vaak rondvaarten georganiseerd. Het is aan te raden om zo’n rondvaart ’s avonds te doen, dan zijn er prachtige foto’s te maken van de zonsondergang. Onder Nederlanders is vooral het zuidelijk deel van het Gardameer erg populair. Het zuidelijk deel van het Gardameer is over algemeen redelijk vlak en soms heuvelachtig, het noordelijk deel is vooral erg  bergachtig.

De mooiste campings rond het Gardameer vind je hier.

3. Sicilië

Sicilië is het grootste eiland van Italië en is ongeveer net zo groot als België. Heb je zin in een zon- of strandvakantie, dan is Sicilië een geweldige optie. Het eiland heeft ruim duizend kilometer aan strand. Maar Sicilië heeft veel meer redenen voor een bezoek. Aan te raden zijn bijvoorbeeld een bezoek aan de Etna, de hoogste berg van Sicilië én de actiefste vulkaan van Europa. Ook de Vallei der Tempels is een aanrader, op dit indrukwekkende terrein staan veel resten van oude tempels. Hou er wel rekening mee dat het in de zomermaanden heel heet kan zijn op dit mooie mediterrane eiland.

4. Umbrië

Umbrië staat bekend als het groene hart van Italië. Vooral voor de natuurliefhebbers en wandelaars is dit een aanrader. De streek kenmerkt zich door glooiende heuvels vol met olijf- en wijngaarden. Zomers is het vaak zonnig en droog, maar ’s winters kan het er ook koud en nat zijn. Bezoek eens de stad Assisi, dit is een van de mooiste steden in Italië. In deze stad is de Heilige Franciscus geboren. Het religieuze stadje kenmerkt zich door de historische monumenten en indrukwekkende kerken.

De mooiste plekken in Umbrië zijn deze.

5. Sardinië

Sardinië is na Sicilië het grootste eiland van Italië. Het ligt ongeveer 190 kilometer van het vasteland en is een absolute aanrader als zonvakantie. Het eiland telt veel mooie zandstrandjes, rotspartijen en baaien. Het binnenland is ideaal voor wandelaars en qua bezienswaardigheden is het aan te raden om eens een bezoek te brengen aan de onderwatergrotten, scheepswrakken of prachtige koraalriffen.

Ga jij naar een van deze 5 populairste streken in Italië? Of zoek je liever een onbekender plekje in Italië op? We horen graag van je!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaans recept uit Napels: sfogliatelle

Italiaans recept: sfogliatelle ricce van Francesca

Koffie bestellen in Italië

Italiaanse taal: hoe je in Italië koffie bestelt