in ,

De 6 mooiste plekken in de Dolomieten

De Alpen krijgen alle persaandacht, maar de Dolomieten in het noordoosten van Italië zijn misschien nog wel mooier. Het hoogste punt wordt gevormd door de Marmolada van 3.342 meter. Maar er zijn nog 17 andere hoge pieken en ontelbare mooie plekken die echt de moeite waard zijn. Hier geven we je de zes mooiste plekken in de Dolomieten.

1. Sass Pordoi

Wil je spectaculaire vergezichten vanuit de auto zien? Dan is de Sass Pordoi wat voor jou. Deze pas ligt tussen de pieken van de Sella en de Marmolada en is met zo’n 2.950 meter de hoogste geasfalteerde weg door de Dolomieten. Wil je nog mooiere vergezichten, dan kun je met een kabelbaantje van de pas naar de top. Natuurlijk is er in de omgeving volop gelegenheid om te hiken.

Sass Pordoi - Dolomieten

Klik hieronder op ‘volgende’ om de rest van de lijst met de mooiste plekken in de Dolomieten te bekijken.

De 6 mooiste plekken in de Dolomieten
3.4 (41 stemmen)

Geschreven door Dit Is Italië

Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Loading…

Italië in oktober

Italië in oktober

Oude granen