in

De Trevifontein van Rome

De Trevifontein of Fontana di Trevi is de mooiste en bekendste fontein van Rome. De fontein heeft een lange geschiedenis. Haar constructie is uiteindelijk in het jaar 1762 afgemaakt.  In 1998 is de Trevifontein compleet gerenoveerd en zijn alle onderdelen stuk voor stuk geschrobd. Ook zijn er nieuwe pompen geplaatst.

De centrale figuur in de fontein is Neptunes, God van de Zee. Hij wordt  begeleid door zeepaarden de schommelende stemmingen van de zee symboliseren. Een van de zeepaarden is rustig en gehoorzaam terwijl het andere rusteloos en niet te beheersen is. Daarnaast rijdt Neptunes een wagen in de vorm van een zeeschaal. Hiervoor is gekozen om de fontein helemaal aan te passen aan het thema van de oceaan en het water.

De figuur van Neptunes is niet de enige die een rol speelt op de fontein. Er zijn meer standbeelden die verschillende betekenissen en connotaties hebben. Zo representeert het standbeeld aan de linkerzijde van Neptunes ‘Overvloed’.

De Trevifontein is een bijzonder kunstwerk en een van de meestbezocht en aantrekkelijkste  attracties die in Rome te vinden zijn. Wanneer je de fontein zelf voor het eerst aanschouwt, zal het je duidelijk worden waarom zoveel toeristen deze attractie elk jaar bezoeken.

Sta je er eenmaal bij, kijk dan eens naar de bodem van de fontein. Die ligt bezaaid met munten. De legende gaat dat als je over je schouder een munt in de Trevifontein gooit, dat je gegarandeert in de toekomst nog een terugkeert naar Rome.

LEES OOK:
De laatste 'vrije' en de eerste schooldagen
Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Gratis kaarten voor Second Home beurs!

De Marken - Le Marche, Italië

Terug van een meivakantie in De Marken