in ,

Dieven: ‘relikwieën uit Pompeï zijn vervloekt’

Toeristen die relikwieën uit Pompeï hebben gestolen, blijken hun buit later vaak terug te sturen. Sommigen sturen een briefje mee waarop staat dat de artefacten zijn vervloekt. Zo stelt het hoofd van de archeologische dienst Massimo Osanna op zijn website.

De vloek van Pompeï

De laatste jaren heeft Pompeï een honderdtal pakketten met gestolen overblijfselen uit de oude Romeinse stad mogen uitvangen. Bij een deel zaten brieven waarin werd gesproken over het ongeluk dat de voorwerpen de dieven en hun families zouden hebben gebracht. Hierover bericht de Italiaanse krant La Corriere della Sera.

‘Soms krijgen de dieven ook gewoon spijt en voelen ze zich schuldig,’ erkent Osanna. Hij vindt het de verhalen rond de vele gestolen en vervloekte voorwerpen echter interessant genoeg om er een tentoonstelling aan te wijden.

Diefstal van fresco’s

Deze aankondiging van Osanne komt nadat 4 Franse toeristen wegens gekwalificeerde diefstal werden aangeklaagd. Ze werden op heterdaad betrapt nadat ze stukken van Pompeïs beroemde fresco’s wilden verduisteren. De 4 toeristen, 3 broers en een zus, deden de haven van Napels tijdens een cruise over de Middellandse Zee aan.

Amerikaanse bezoekers van de opgravingen zagen de Fransen stukken pleisterwerk van de muren in het forumcomplex graaien en schakelden de beveiliging in. De dieven werden overgedragen aan de politie. In hun rugzakken zaten inmiddels verschillende stukken van de 2.000 jaar oude fresco’s.

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column: hoe je vanzelf een Italiaans watje wordt

Column: te voet naar Rome – deel 18