in , ,

Een bezoek aan de wijnboerderij van Anna Maria Abbona

Cantina Anna Maria Abbona

Onlangs bezochten we een nieuwe wijnboerin die Natascha had leren kennen via haar wijncursus van slowfood, Anna Maria Abbona.

Een adresje op een leuke locatie, perfect combineerbaar met een rondrit naar Alba of Barolo én met een dame die vol passie haar heerlijke wijnen aanprijst en dat ook nog in het Engels en redelijk perfect Duits. Wat kan je meer wensen?

Ze liet ons alle variëteiten aan Dolcetto proeven, van de ‘gewone’ Langhe tot een Dogliani van 2004 en sprak er met zoveel hartstocht over dat je niet anders kon dan ze lekker vinden (dat waren ze trouwens ook, voor mij vooral de Dogliani’s).

Cantina Anna Maria Abbona

Het was echter duidelijk dat het bij Anna Maria niet enkel over de smaak van wijn ging maar over veel en veel meer: gedrevenheid, gevoel, verbondenheid met de natuur, overtuiging, kortom die dingen die het leven de moeite waard maken.

De Koning van de Streek

Ze noemde de Dolcetto-druif zelfs de Ré van de streek – De Koning – omdat het de typische Piëmontese druif is die hier al sinds meer dan 800 jaar in wijn wordt omgetoverd en Anna Maria grote fan is van de plaatselijke producten, zeker als ze er dan nog de historische banden met de lokale tradities kan bij vertellen.

Vino Piemontese

Schitterende wijn, schitterend plekje, schitterende vrouw met een zeer gezonde visie op het leven, soms valt alles op het juiste moment in de juiste plooi en drink je niet enkel lekkere wijn maar besef je ook dat het altijd om meer zou moeten gaan dan de juiste verhouding tannines of kruiden. Geloof in wat je doet is uiteindelijk het belangrijkste.

Wil je meer weten over de wijnen van Anna Maria Abbona? Surf dan naar: www.annamariabbona.it

Adres:
Anna Maria Abbona
Fraz. Moncucco, 21
12060 FARIGLIANO (CN)
Tel +39 0173 79 72 28

Geschreven door Natascha van Agriturismo Verdita (Merana, Piëmonte)


Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

2 Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Eataly Torino

Eataly Torino: walhalla van eten en drinken op z’n Italiaans

The Borgias

The Borgias nu ook in Nederland op tv