in

Emigreren naar Italië in 15 stappen

Emigreren naar Italië

Je droomt er al een tijdje van: een nieuw leven in Italië. Je herkende je helemaal in het artikel ‘100 redenen om naar Italië te verhuizen’ en juist niet in de redenen om dat niet te doen. Een verhuizing naar het land van ‘la dolce vita’ lijkt je dus wel wat. Sterker nog, je wilt er helemaal voor gaan. Maar hoe pak je dat aan? Een ‘gewone’ verhuizing heeft al heel wat voeten in aarde als je bedenkt wat er allemaal bij komt kijken. Emigreren naar Italië nog veel meer. Dus waar moet je nog meer aan denken zo gauw je over de grenzen heen denkt? Voor potentiële emigranten naar Italië dit overzichtje met de belangrijkste dingen die zorgen voor een vliegende start.

1. Emigreren naar Italië, maar waarheen?

Italië is een groot land. Met regio’s en streken die onderling heel verschillend kunnen zijn. Het lijkt een open deur, maar bedenk van tevoren daarom goed waar je zou willen wonen. Neus rond in die streek om de sfeer te proeven en een beter beeld te krijgen van de plekken die wel/niet geschikt zijn om er je nieuwe thuisbasis van te maken. Hou daarbij in gedachten dat ergens vakantie houden andere eisen stelt aan je omgeving dan ergens wonen: twee weken lang op 25 kilometer van de dichtstbijzijnde supermarkt is te overzien, maar als ‘local’ is wat minder ver natuurlijk prettiger.

LEES OOK:  Column: mijn 8 tips om Italiaans te leren

Klik hieronder op ‘volgende’ op de rest van de lijst Emigreren naar Italië in 15 stappen te bekijken.

Emigreren naar Italië in 15 stappen
3.9 (15 stemmen)

Geschreven door Myrthe Claus

Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op DitIsItalie.nl. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Loading…

Column: Fantozzi, Italiaanse humor

Santa Lucia, regionaal sinterklaasfeest in Italië