in ,

Glamping: van gaspit tot Boretti-barbecue

Boretti-barbecue bij glamping in Italië

Vijftig jaar geleden ging de Nederlander op stap met een punttentje en werd de maaltijd bereid op een gasbrandertje. Kamperen ontwikkelde zich van comfortabel naar, voor wie het wil, steeds luxer. Zo ontstond glamping. Nu is het tijd voor de volgende stap: de Boretti–barbecue bij de tent.

De Boretti-barbecue sluit naadloos aan bij de nieuwe glamping-trend: meer buitensensatie, in combinatie met het comfort dat je thuis ook gewend bent. Loek van de Loo, directeur van Vacanceselect: ‘Tenten staan in steeds mooiere natuurlijke omgevingen. Om de tent zijn de terrassen groter geworden. Ze zijn van hout, een natuurlijk product, soms staat er zelfs een jacuzzi op. De mogelijkheid om straks op vakantie je maaltijd te bereiden op een Boretti-barbecue past helemaal bij de trend bij de mensen thuis, die  toch steeds meer buiten willen koken. In veel Nederlandse tuinen zie je tegenwoordig heuse kookeilanden staan.’ Als eerste wordt de zogenaamde Boretti Barilo-barbecue geïntroduceerd bij de luxe safaritenten op Camping Podere Sei Poorte in de prachtige Italiaanse regio De Marken (Le Marche).

boretti-tendi

Geschiedenis van glamping

Glamping staat voor ‘glamourous camping’ en is een trend waar aanbieders van vakantieaccommodaties massaal op zijn gedoken. Midden jaren zestig gingen Nederlanders nog op stap met een punttentje en een gasbrandertje. Punttentjes groeiden uit tot mobiele bungalowtenten. Als volgende stap boden campings steeds vaker kant- en klare tenten aan. Daarna lieten zij zich inspireren door de luxe Afrikaanse safaritenten en maakten ze glamping voor de Nederlandse kampeerder bereikbaar met de introductie van lodgetenten: inclusief keuken, badkamer en toilet. De luxe kampeerder heeft tegenwoordig de keuze uit accommodaties met led-verlichting en iPhone-installaties. Kinderen slapen in een echte bedstee en ouders hebben een ruim tweepersoonsbed tot hun beschikking, terwijl ze uitzicht hebben op de sterrenhemel. Glamping was een van de meest ‘gegoogelde’ woorden in 2015.

LEES OOK:
Column: op zoek naar het perfecte strand

Hoe ga jij dit jaar kamperen in Italië?

Bron: persbericht Vacanceselect

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Wat ik van Italië leerde

Column: wat ik van Italië leerde

Stedentrip naar Tivoli